Με το ζόρι στον ΕΟΠΥΥ! – 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ τη Δευτέρα

Η τροπολογία Στουρνάρα με την οποία οι κλάδοι Υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και η περιουσία του, αλλά και των Ταμείων των δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, τραπεζοϋπαλλήλων, οδηγούνταν βιαίως στον ΕΟΠΥΥ, δεν συγκέντρωσετην απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή και απορρίφθηκε.

Δεν κάνει όμως πίσω ο υπουργός Οικονομικών και την εντάσσει

στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα. Το πολυνομοσχέδιο θα έχει μορφή ενός άρθρου και η διαδικασία στη Βουλή θα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Αυτό σημαίνει, ότι ο υπουργός Οικονομικώνοδηγεί, παρά την εκφρασμένη χθες βούληση της πλειοψηφίας, με το ζόρι τα Ταμεία στον ΕΟΠΥΥ! Γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο στους βουλευτές της κυβέρνησης, ακόμα και σε αυτούς που είπαν «όχι» χθες, να δημιουργήσουν  κρίση στη σχέση με την ευρωζώνη, μη ψηφίζοντας τα μέτρα,  για χάρη των συγκεκριμένων ταμείων.

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις 6πμ της Δευτέρας έως τις 6πμ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, ανακοίνωσαν τα συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «σημαντική ήττα που υπέστησαν σήμερα στη Βουλή η τρικομματική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα