Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές με το σουηδικό όμιλο λιανικής στον χώρο της ένδυσης H&M να καταγράφει ράλι στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου τριμηνιαία αποτελεσμάτων. Ωστόσο, τα οικονομικά στοιχεία και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού με τα επιθετικά σχόλια από τις κορυφαίες κεντρικές τράπεζες μετριάσαν τα κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,1%. Η μετοχή της H&M κατέγραψε κέρδη 18,2%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μεγαλύτερη του έτους ξεπερνώντας

σε επίδοση το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη της Στοκχόλμης.

Τα κέρδη της Η&Μ ώθησε τον ευρωπαϊκό κλάδο λιανικής σε άνοδο 1,8%.

Ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη ενισχύθηκε 0,3%, καθώς τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στην Ισπανία αποκλιμακώθηκαν στο 1,9% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2021. Πρόκειται για την πρώτη χώρα στην Ευρωζώνη που ο πληθωρισμός της υποχώρησε κάτω από το 2%.

Ο γερμανικός DAΧ υποχώρησε οριακά κατά 0,01%, στις 15.946,72 μονάδες. Tα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης έδειξαν μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση τον Ιούνιο, διακόπτοντας τη σταθερή καθοδική πορεία των τελευταίων μηνών.

Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,36%, στις 7.312,73 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,38%, στις 7.471,69.

Keywords
Τυχαία Θέματα