Με κέρδη έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια

Ανάκαμψη σημειώνουν οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ για να ηγηθούν των κερδών στις ασιατικές αγορές, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε οριακή πτώση, αφού η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική στην πρώτη της συνεδρίαση για το έτος.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα άνω του 3%, με τις μετοχές τεχνολογίας να ηγούνται της κίνησης. Το Bloomberg

ανέφερε ότι οι κινεζικές αρχές εξετάζουν ένα πακέτο τόνωσης ύψους 2 τρισεκατομμυρίων γιουάν (278,53 δισ. δολάρια) για να σταθεροποιήσουν τις χρηματιστηριακές αγορές της.

Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας διαπραγματευόταν υψηλότερα κατά 0,53%.

Οι μετοχές βιντεοπαιχνιδιών στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν αφού η αρχή τυχερών παιχνιδιών της Κίνας αφαίρεσε το σχέδιο κανόνων από την ιστοσελίδα της. Τα μέτρα που προτάθηκαν τον περασμένο μήνα θα περιόριζαν τις δαπάνες και τις ανταμοιβές για το παίξιμο βιντεοπαιχνιδιών. Ο ιστότοπος της ρυθμιστικής αρχής, ωστόσο, δεν ήταν διαθέσιμος σήμερα Τρίτη.

Ο Nikkei 225 υποχώρησε οριακά για να κλείσει στις 36.517,58 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε κατά 0,11% στις 2.542,07 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη ημέρα κερδών, σημειώνοντας άνοδο 0,51% και τερματίζοντας στις 7.514,9 μονάδες.

Ο Kospi στη Νότια Κορέα πρόσθεσε 0,58% στις 2.478,61 μονάδες, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq παρέμεινε αμετάβλητος και έκλεισε στις 840,11 μονάδες.

Χθες στη Wall Street, οι  Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά, με τον Dow να κερδίζει 0,36% και να ολοκληρώνει για πρώτη φορά πάνω από τις 38.000 μονάδες, ενώ ο S&P πρόσθεσε 0,22% και σημείωσε ρεκόρ.

Ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite προχώρησε κατά 0,32%. Οι κινήσεις των δεικτών σηματοδότησαν ότι η Wall Street βρίσκεται όντως σε ανοδική πορεία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022, μετά την πτώση των μετοχών νωρίτερα εκείνο το έτος.

Keywords
Αναζητήσεις
me-kerdi-ekleisan-ta-asiatika-chrimatistiria-4.htm
Τυχαία Θέματα