Με έξι τράπεζες – “νονές” θα βγει η Ελλάδα στις αγορές – Αναμένεται η έγκριση των δανειστών

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Ελλάδα προσέλαβε έξι τράπεζες ( Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup​, Deutsche Bank,

Goldman Sachs και HSBC) για να διαχειριστούν την έκδοση του πενταετούς ομολόγου με το οποίο ετοιμάζεται να βγει στις αγορές.

Το πρακτορείο αναφέρει, πως η έκδοση ενδέχεται να προχωρήσει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, αλλά το χρονοδιάγραμμα παραμένει αβέβαιο καθώς η χώρα περιμένει έγκριση από τους επίσημους πιστωτές.

Νωρίτερα, το Bloomberg είχε μεταδώσει ότι «η αναμενόμενη απόπειρα της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων μετά από τρία χρόνια αντιμετώπισε καθυστερήσεις, εν μέρει εξαιτίας ενός ανώτατου ορίου για το ύψος του χρέους της χώρας που όρισε το ΔΝΤ».

«Ακόμη και μετά την αποπληρωμή των ομολόγων από την Ελλάδα, αυτή την εβδομάδα, οι περιορισμοί που προκύπτουν από το “ταβάνι” για το χρέος που έχει ορίσει το ΔΝΤ ίσως να μην επιτρέψουν στη χώρα μια νέα αύξηση του χρέους της που θα προκύψει από μια νέα έκδοση ομολόγων» ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους που επικαλείται το Βloomberg.

Ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελλάδα μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, να αντικαταστήσει δηλαδή υφιστάμενο χρέος με νέα ομόλογα εφόσον δεν αυξάνεται το συνολικό ύψος του.

“Νάρκες” στην προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας στις αγορές – Επιμένει η κυβέρνηση; – Τα σενάρια

Keywords
Τυχαία Θέματα