Με εγκεφαλικό ο Πρόεδρος των Εμιράτων – Με περιουσία 23 δις δολάρια ο Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Γεννήθηκε το 1948. Έγινε αναπληρωτής διοικητής του στρατού το 1976 και έπειτα επικεφαλής του Συμβουλίου για το Πετρέλαιο. Είναι γνωστός για το ενδιαφέρον που επέδειξε για την ανάπτυξη παραδοσιακών

για τη χώρα του αθλημάτων, όπως οι καμηλοδρομίες και οι ιπποδρομίες. Θεωρείται εκσυγχρονιστής. Την 1η Δεκεμβρίου του 2005 ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τα μισά από τα μέλη του Ομοσπονδιακού Εθνικού Συμβουλίου, θα εκλέγονταν έμμεσα. Τα υπόλοιπα παραμένουν διορισμένα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Χαλίφα είναι ο δεύτερος πλουσιότερος γαλαζοαίματος στον κόσμο. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 23 δις δολάρια .Το 2007 η Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Τζον΄Χόπκινς ανακοίνωσε μια γενναία δωρεά του Χαλίφα, στη μνήμη του πατέρα του. Συγκεκριμένα ο ηγέτης υποστήριξε την κατασκευή καρδιοαναπνευστικής και μονάδας εντατικής θεραπείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Original article: Με εγκεφαλικό ο Πρόεδρος των Εμιράτων – Με περιουσία 23 δις δολάρια ο Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα