Με άλμα υποδέχτηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τις αποφάσεις Fed και BofA

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς μετά τις ΕΚΤ και Federal Reserve, η Bank of England έδωσε με τη σειρά της το μήνυμα της παύσης της νομισματικής σύσφιξης, δίνοντας τη δυνατότητα στην οικονομία να «ανασάνει» από τις συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,6%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να κερδίζει 3%.

Ο DAX

στη Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 1,48% στις 15.143 μονάδες

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 1,42% στις 7.446 μονάδες

Ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε υψηλότερα κατά 1,85% στις 7.060 μονάδες

Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 1,77% στις 28.479 μονάδες

Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έκλεισε με άνοδο 2,02% στις 9.257 μονάδες

Σε επίπεδο τίτλων, κέρδη που έφτασαν το 3,4% σημείωσε η Novo Nordisk, καθώς ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις ρεκόρ για το τρίτο τρίμηνο, αν και όπως είπε οι προμήθειες του εξαιρετικά δημοφιλούς φαρμάκου απώλειας βάρους Wegovy θα συνεχίσουν να είναι περιορισμένες. Ο φαρμακευτικός κολοσσός της Δανίας σημείωσε πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο 58,73 δισεκατομμυρίων κορονών Δανίας (8,34 δισεκατομμύρια δολάρια), αύξηση 29% από την ίδια περίοδο πέρυσι, λόγω της ζήτησης για τα κορυφαία φάρμακα Ozempic και Wegovy στις ΗΠΑ.

Άνοδο 4,5% σημείωσε και ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell, καθώς ανακοίνωσε κέρδη 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, περίπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η εταιρεία επωφελήθηκε από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και τα περιθώρια διύλισης.

Keywords
Αναζητήσεις
me-alma-ypodechtikan-ta-evropaika-chrimatistiria-tis-apofaseis-fed-kai-bofa.htm
Τυχαία Θέματα