Με 117.000 ευρώ “καθάρισε” ο Γ.Παπαντωνίου και η σύζυγος από την “ανεμελιά” στη δήλωση πόθεν έσχες

Ποινή φυλάκισης 4 ετών (εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα) και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ επικύρωσε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου μετά την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη για ανακριβή δήλωση Πόθεν Έσχες το 2009.

Παράλληλα, ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του, έχουν υποχρεωθεί να καταβάλλουν, ο καθένας, ποσό 20.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.

Το ζεύγος Παπαντωνίου για την εξαγορά της ποινής θα πρέπει ουσιαστικά να καταβάλλουν ο καθένας από περίπου

28.800 ευρώ, αφού η κάθε μέρα περίπου διπλασιάζεται σε κόστος από την επιβληθείσα ποινή άρα θα πληρώσουν περί τα 20 ευρώ ημερησίως ο καθένας. Συν τα πρόστιμα το ποσό θα φτάσει τις 117.600 ευρώ.

Το ζεύγος Παπαντωνίου καταδικάστηκε λόγω της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2009, καθώς δεν συμπεριέλαβε στην εν λόγω δήλωση την τραπεζική κατάθεση της Σταυρούλας Κουράκου, η οποία ανερχόταν στο ποσό των 1.311.000 ευρώ στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρν,

Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, η αρχική κατάθεση των 1.311.000 ευρώ, έγινε το 2000 που ανοίχτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός στην ελβετική Τράπεζα και η κατάθεση φτάνει μέχρι και το 2010, που τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κ. Κουράκου, από τον πρώτο της γάμο.

Σήμερα, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του ζεύγους Παπαντωνίου, με τους οποίους ζητούσαν να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση, επικυρώνοντας έτσι την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα