Μαζικές διαγραφές ανενεργών λογαριασμών χρηστών αρχίζει η Google

Στη διαγραφή όσων προσωπικών λογαριασμών χρηστών δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή συνδεθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια -μαζί με το περιεχόμενό τους- θα προχωρήσει η Google, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία χθες Τρίτη.

Ανακοινώνοντας την εν λόγω αλλαγή στην πολιτικής της, η Google είπε ότι θα

εκκαθαρίσει το περιεχόμενο σε ανενεργούς λογαριασμούς στο Google Workspace. Αυτό περιλαμβάνει τους λογαριασμούς στο Gmail, στα Έγγραφα, στο Drive, στο Meet και στο Ημερολόγιο. Η νέα πολιτική ισχύει επίσης για τους λογαριασμούς στο YouTube και στο Φωτογραφίες Google.

Η προηγούμενη πολιτική, η οποία άρχισε να εφαρμόζεται το 2020, έλεγε ότι ο δωρεάν απεριόριστος χώρος αποθήκευσης για τις Φωτογραφίες Google και τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε λογαριασμούς θα διαγραφούν για τους ανενεργούς λογαριασμούς. Αλλά η νέα περιλαμβάνει τη διαγραφή των λογαριασμών.

Αν και η νέα πολιτική τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη, δεν θα επηρεάσει αμέσως τους χρήστες με ανενεργό λογαριασμό και το νωρίτερο που η εταιρεία θα αρχίσει να διαγράφει λογαριασμούς είναι ο Δεκέμβριος του 2023.

Όσον αφορά τη διεύθυνση στο Gmail, δεν θα είναι διαθέσιμη για χρήση μετά τη διαγραφή του αρχικού λογαριασμού.

Πριν από τη διαγραφή ενός λογαριασμού, η Google θα στείλει πολλαπλές ειδοποιήσεις κατά τους μήνες που προηγούνται της διαγραφής, τόσο στη διεύθυνση email του λογαριασμού όσο και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης (εάν έχει δοθεί).

Όπως ανακοινώθηκε, κάθε χρήστης θα πρέπει να συνδέεται στο Google Photos κάθε δύο χρόνια για να θεωρείται ενεργός.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα