Μάτι: Εικόνες που δεν τις χωράει ο νους – Άνθρωποι στη θάλασσα – Η κόλαση που δεν βλέπουν οι καρεκλοκένταυροι υπουργοί – “στρατηγοί”

Εικόνες που δεν τις χωρά ο νους. Κάτοικος του Ματιού ανήρτησε φωτογραφίες ντοκουμέντο από τη φρίκη της περασμένης Δευτέρας.

Φωτογραφίες από την κόλαση που πρέπει να δουν και να ξαναδούν πολλές φορές οι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας που αρνούνται, έστω και για τα μάτια του κόσμου, να πουν ένα “κάναμε λάθος, συγγνώμη” και να πάνε από εκεί που ήρθαν: Στα σπιτάκια τους, με τις οικογένειές τους, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι χαροκαμένοι της πυρκαγιάς.

Η Ελια

Κάλλια, ποστάροντας στο λογαριασμό της στο Facebook μια σειρά φωτογραφιών και βίντεο δείχνει τα ντοκουμέντα όσων διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Μάτι.

Ανθρωποι στη θάλασσα, άνθρωποι που έχουν φύγει έντρομοι από τα σπίτια τους αρπάζοντας δυο πράγματα, την τσάντα τους, μια μπλούζα, το σκύλο τους, έχοντάς τα αγκαλιά πέφτουν στο νερό και προσπαθούν να απομακρυνθούν από την ακτή για να γλιτώσουν από τις φλόγες αλλά και από τον καπνό που τους πνίγει και δυσκολεύει την αναπνοή τους.

Κάποιοι από αυτούς κολύμπησαν ώρες και κατάφεραν να σωθούν. Περισυνελέγησαν αργότερα από εθελοντές που έσπευσαν με τα σκάφη τους στην περιοχή, από το λιμενικό, τη φρεγάτα Ελλη και άλλα πλοία. Κάποιοι άλλοι δεν τα κατάφεραν. Δεν άντεξαν.

Για αυτό και η κυρία Κάλλια ποστάροντας τις εν λόγω φωτογραφίες και βίντεο σημειώνει: «Ζήσαμε την κόλαση και τον θάνατο. Παρακαλώ αναδημοσιεύσετε τις φωτογραφίες μήπως βοηθήσουμε ανθρώπους να βρουν τους δικούς τους. Σχόλια και like δεν χρειάζονται», γράφει η Έλια Κάλλια.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Πολύδωρας!

Keywords
Τυχαία Θέματα