Μάρμαρα “Παυλίδης”: Leader σε παγκόσμιο επίπεδο στο λευκό μάρμαρο – Εξαγόρασε την Mermeren

Leader σε παγκόσμιο επίπεδο στο λευκό μάρμαρο με μερίδιο αγοράς γύρω στο 12% κατακτά η ελληνική εταιρία «Παυλίδης Α.Ε.» μετά την στρατηγική κίνηση εξαγοράς της Σκοπιανής Mermeren.

Στις 5 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Ολλανδικής εταιρείας STONE WORKS COOPERTIEF, η οποία κατέχει το 88,4% της Mermeren στο PRILEP της ΠΓΔΜ έναντι 72,3 εκατ. ευρώ.

Η «Παυλίδης» με την εξαγορά της εισηγμένης στο Σκοπιανό χρηματιστήριο

Mermeren, στην οποία έχουν επενδύσει η Goldman Sachs και η Deutsche Bank αποκτά και το δεύτερο καλύτερο μάρμαρο στον κόσμο, το «SIVEC», αναφέρθηκε σε χθεσινή συνάντηση της διοίκησης με δημοσιογράφους στην Αθήνα.

Η επιχείρηση της Δράμας εξορύσσει και επεξεργάζεται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο λευκά μάρμαρα, το «ARISTON», με το οποίο έχει ντύσει ουρανοξύστες της Σιγκαπούρης, όπου στους ορόφους τους στεγάζονται οι Facebook και η Yahoo, αλλά και τέσσερις ουρανοξύστες στο Μανχάταν, όπου ένα διαμέρισμα κοστίζει 95 εκατ. δολάρια.

Η ελληνική εταιρία εξάγει το 95% των προϊόντων της που παράγει από τα λατομεία της Δράμας, της Καβάλας και της Αλβανίας, ενώ αναμένει και τις τελευταίες άδειες για λατομείο στη Βουλγαρία.

Για την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. προτεραιότητα έχει η συνέχιση υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδιασμού, βασισμένη τους πυλώνες συνεχών επενδύσεων, διεύρυνση των διαθέσιμων κοιτασμάτων, καθώς και στη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων.

Αναλυτικότερα η Εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και σε ετήσιες επενδύσεις της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς με στόχο την βελτίωση της παραγωγικότητας και την ποιοτική αναβάθμιση των τελικών προϊόντων.

Σε ότι αφορά τον δεύτερο πυλώνα η εταιρεία έχει αναπτύξει inhouse τμήμα αξιολόγησης κοιτασμάτων και παράλληλα εξετάζει κάθε δυνατή ευκαιρία που της παρουσιάζεται για εξαγορές – συνεργασίες ομοειδών επιχειρήσεων με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στον τομέα της ενέργειας,όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εταιρεία έχει ξεκινήσει τριετές επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης Αιολικών Πάρκων 50MW στη Β. Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

Η στρατηγική της ανάπτυξης μέσω της εξωστρέφειας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας εκτιμάται ότι θα επιφέρουν κατά την τρέχουσα χρήση κύκλο εργασιών της τάξης των 80 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 28 % σε σχέση με το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα