Mark Mobius: Ευκαιρία οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές – Ακριβές ακόμη οι υπόλοιπες μετοχές του ΧΑ

Ο διεθνούς φημής μεγαλοεπενδυτής Mark Mobius θεωρεί ακριβές ακόμη τις μετοχές των ελληνικών εταιρειών. Το ίδιο όμως δεν ισχύει για τις τραπεζικές μετοχές στο ΧΑ.

Ο Mobius δήλωσε στο MarketWatch ότι παρακολουθεί το ελληνικό χρηματιστήριο και τόνισε πως υπάρχουν πράγματι ενδείξεις πως η οικονομική δοκιμασία που βιώνει η Ελλάδα πλησιάζει σε σημείο καμπής.

“Εμείς εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες, έτοιμοι να προβούμε σε επενδύσεις. Αλλά, πρώτα από όλα, πρέπει να έχουμε ανακαλύψει τις μετοχές εκείνες

που πληρούν τα δικά μας επενδυτικά κριτήρια”, τονίζει ο μεγαλοεπενδυτής.

“Τον τελευταίο καιρό δεν είχα προβεί σε επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά πλέον εξετάζω αυτό το ενδεχόμενο“, δήλωσε ο Mobius, επισημαίνοντας όμως ότι οι ελληνικές μετοχές δεν έχουν ακόμη πάει όσο χαμηλά θα έπρεπε.“Βασικός πυλώνας της επενδυτικής μας φιλοσοφίας είναι ο εξής: Παρά το γεγονός πως δίδουμε μεγάλη σημασία στα μακροοικονομικά θεμελιώδη μιας χώρας, τις αποφάσεις για επενδυτικές τοποθετήσεις τις λαμβάνουμε πρωτίστως βασιζόμενοι στις προοπτικές και την αξία που μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμα μια εταιρεία”, καταλήγει ο διεθνούς φήμης μεφαλοεπενδυτής.
Keywords
Τυχαία Θέματα