Μαριάννα Λάτση: Βραβείο προσφοράς αποφοίτων του LSE – Στα πρότυπα του Γιάννη Λάτση

Την Μαριάννα Λάτση βράβευσε «για την εξαιρετική προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο» το βράδυ της Τετάρτης στο Μουσείο της Ακρόπολης ο ελληνικός σύλλογος αποφοίτων του London School of Economics and Political Science (LSE).

Η κυρία Λάτση -απόφοιτη του LSE και

η ίδια- στην ομιλία της αναφέρθηκε στην ιστορία και στην κληρονομία του πανεπιστημίου για την προαγωγή της κριτικής σκέψης και τη διάχυση της γνώσης με γνώμονα την κοινωνική ευημερία.

Η κυρία Λάτση είπε ότι με τη βράβευση επιστρέφει στα φοιτητικά της χρόνια, θυμίζοντας ότι εκεί σπούδασε και ο αδελφός της, Σπύρος Λάτσης.

Το κεντρικό μέρος της ομιλίας της ήταν ωστόσο αφιερωμένο στον πατέρα της, Γιάννη Λάτση, ο οποίος, όπως είπε, «ξεκίνησε από ταπεινός λιμενεργάτης», «παρέμεινε σε όλη του τη ζωή του ταπεινός οικογενειάρχης» και βοηθούσε με βάση το ένστικτό του ως άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

«Η οικειότητα, η αμεσότητα και η οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης» είναι ένα από τα θεμέλια του ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση ανέφερε η ίδια, σχολιάζοντας ότι συχνά υπάρχει ένας ελιτισμός στον κόσμο των κοινωφελών Ιδρυμάτων. «Ελπίζω» τόνισε, «να αντιστεκόμαστε σθεναρά».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε, τέλος, στη δημιουργία του του κέντρου ημερήσιας νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., δυναμικότητα 46 κλινών και είναι αναπόσπαστο μέρος του ογκολογικού νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής από τους χώρους της πολιτικής, της οικονομίας, της επιστήμης και των γραμμάτων. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και οι πρώην Υπουργοί Τάσος Γιαννίτσης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

H κεντρική ομιλία έγινε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μίλησε για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Γ. Στουρνάρας: Οι τράπεζες περνάνε τα stress test – Aπαραίτητο το waiver – Ελλάδα & δανειστές να συμφωνήσουν τι σημαίνει εποπτεία

«Επιτρέψτε μου να σας πω πόσο χαρούμενη είμαι που τη γνώρισα εδώ στην Ελλάδα» ανέφερε για την κυρία Λάτση η πρέσβης της Μ. Βρετανίας Κέιτ Σμιθ τονίζοντας την αφοσίωσή της στους σκοπούς του κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

«Στο πρόσωπο της κυρίας Μαριάννας Λάτση βραβεύουμε την αριστεία, την αριστεία σε όλες τις εκφάνσεις» σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων LSE Νίκος Σοφιανός, μνημονεύοντας το φιλανθρωπικό έργο, «τη στήριξη στους νέους για να ανοίξουν τα φτερά τους» και την ευρύτερη προσφορά της.

H παρουσίαση του βραβείου έγινε από την Ελένη Δουνδουλάκη, γενική γραμματέα του συλλόγου αποφοίτων LSE, η οποία τόνισε τη σημασία της προσφοράς της κυρίας Λάτση και του Ιδρύματος (μεταξύ άλλων) στους τομείς των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών.

Keywords
Τυχαία Θέματα