Μάνατζερ στην Creta Farms ο Κωνσταντίνος M. Φρουζής

Ο Κωνσταντίνος M. Φρουζής ανέλαβε από την αρχή του έτους καθήκοντα CEO του Ομίλου Creta Farms.

Προέρχεται από την ελβετική φαρμακευτική εταιρία Novartis, όπου κατείχε από το 2007 ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας

(ΣΦΕΕ).

Ο κ. Φρουζής, ανώτατο στέλεχος με τριακονταετή εμπειρία σε σημαντικούς επιχειρηματικούς κλάδους, όπως οι Τηλεπικοινωνίες (σταθερή και κινητή), το Λιανικό Εμπόριο, τα Καταναλωτικά Προϊόντα, το Πετρέλαιο και η Φαρμακοβιομηχανία, έχει λάβει πολλές εγχώριες, αλλά και διεθνείς διακρίσεις. Από το 1985 μέχρι σήμερα κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις, εντός κι εκτός Ελλάδας, σε εταιρίες, όπως Vodafone, ΟΤΕ –, L’Oreal, Promodes/Carrefour, ELF/TOTAL και Novartis.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ και της ΕΑΣΕ. Tο 2013 αναδείχθηκε Manager of the Year στην Ελλάδα, θεσμός που αφορά στους Γενικούς Διευθυντές/Προέδρους εταιριών της χώρας μας.

Σπούδασε στη Γαλλία Χημικός Μηχανικός στο Ecole Nationale Superieure/ Ingenieur Νancy και Χημικός στο Εθνικό Πολυτεχνικό Σχολείο Νότιας Γαλλίας-Sophia Antipolis. Επίσης, κατέχει τρεις μεταπτυχιακούς τίτλους στους τομείς Ενέργειας/Πετρελαίου και στο Financial management (ENSIC, IFP και INSEAD). Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Έχει δυο γιούς, τον Μιχάλη, 24, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό του Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο οποίος κι εργάζεται, και τον Δημήτρη, 21, τελειόφοιτο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών/Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία.

Ο κ. Φρουζής ανέφερε: «Επέλεξα να δουλέψω στην Creta Farms διότι είναι μια αναπτυσσόμενη Ελληνική εταιρία με παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, με καινοτόμα προϊόντα σε παγκόσμια κλίμακα, με ιδιαίτερες προοπτικές ανάπτυξης στο εξωτερικό και με δυο επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες που έχουν όραμα και φιλόδοξους στόχους. Ότι δηλαδή χρειάζεται η χώρα μας από την επιχειρηματική κοινότητα ώστε να αυξήσει το ΑΕΠ της και να βγει από τον φαύλο κύκλο της οικονομικής ύφεσης κι εσωστρέφειας που έχει εγκλωβιστεί σήμερα».

Οι κκ. Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα, δήλωσαν σχετικά: «Η ανάπτυξη του Ομίλου Creta Farms στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε νέες προϊοντικές αγορές αποτελεί στρατηγική μας επιλογή. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέραμε στο σπίτι μας τον Κωνσταντίνο και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα οδηγήσει τον Όμιλο μας μαζί με τα άλλα στελέχη στην επίτευξη των φιλόδοξων επιχειρηματικών στόχων μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα