Μακρόν και Ισπανική κυβέρνηση τα θέλουν τα …λεφτουδάκια της Σ.Αραβίας – Ποιος Κασόγκι;

Ενώ η Ανγκελα Μέρκελ ήδη έχει δηλώσει πως η Γερμανία σταματά τις πωλήσεις όπλων στο Ριάντ, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, φαίνεται πως ο Εμ. Μακρόν…τα σκέφτεται τα λεφτουδάκια…Κάτι ανάλογο έγινε και με τους …Κεντροαριστερούς Ισπανούς.

Ο ΜΑΚΡΟΝ

Όταν οι δημοσιογράφοι έκαναν σχετική ερώτηση στον πρόεδρο της Γαλλίας, εκείνος δεν έκρυψε τον

εκνευρισμό του. «Η ατζέντα μου δεν υπαγορεύεται από τα μέσα ενημέρωσης, είτε σας αρέσει είτε όχι. Ασχολούμαι με ένα άλλο θέμα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα με το οποίο ασχολούμαστε. Καμία. Καμία. Επομένως, δεν θα απαντήσω. Λυπάμαι. Αυτό θα συνεχιστεί για όσο διάστημα είμαι στη θέση που βρίσκομαι. Είτε σας αρέσει, είτε σας δυσαρεστεί», απάντησε ο Μακρόν, εμφανώς δυσαρεστημένος.

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ…

Η ισπανική κεντροαριστερή κυβέρνηση ένωσε τις δυνάμεις της με το Λαϊκό Κόμμα της Δεξιάς, προκειμένου να καταψηφιστεί στη Βουλή η πρόταση να σταματήσουν οι πωλήσεις όπλων προς τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η Σαουδική Αραβία απείλησε να ακυρώσει συμβόλαιο 1,8 δισ. ευρώ με την Ισπανία για την αγορά πολεμικών σκαφών, αν δεν πραγματοποιούνταν η πώληση των βομβών.

Keywords
Τυχαία Θέματα