“Μάχη” Στουρνάρα, Χαρδούβελη στην Σύνοδο ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας για το ελληνικό χρέος

Στην ετήσια Σύνοδο ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον θα βρεθούν Γκίκας Χαρδούβελης και Γιάννης Στουρνάρας όπου θα παιχτούν πολλά στο θέμα της λύσης που θα δοθεί για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Έχει κλειστεί ήδη γεύμα εργασίας για την ερχόμενη Κυριακή με την γεν. δ/ντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον υπεύθυνο για το ελληνικό πρόγραμμα Πολ Τόμσεν. Επιπλέον ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με κεντρικούς τραπεζίτες κι άλλων χωρών ενώ έχει κλειστεί ραντεβού και με τον αναπλ. υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά στις ΗΠΑ και στη συνάντηση που θα έχει με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, συζητήθηκε εκτενώς στη σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.Παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και των πρωθυπουργικών συμβούλων, Σταύρου Παπασταύρου και Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο άξονας που επιβεβαιώθηκε πως θα κινηθεί η ελληνική αποστολή, είναι: «να κλείσει η αξιολόγηση και να ανοίξει η συζήτηση πρόγραμμα και το χρέος».Με την κ. Λαγκάρντ πολύ πιθανόν να συνομιλήσει και τηλεφωνικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πριν τη συνάντηση με την ελληνική αποστολή την προσεχή Κυριακή.

Στην ελληνική αποστολή για την ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ, πέραν του υπ. Οικονομικών και του διοικητή της ΤτΕ, συμμετέχουν ακόμη, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Χρ. Στεφανάδης αλλά και ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Στ. Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα