«Μαχαίρι» στις αμυντικές δαπάνες, για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά – Η απάντηση Καμμένου

«Μαχαίρι» στις δαπάνες του υπουργείου Άμυνας ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος ως ισοδύναμο που θα καλύψει το κόστος των 28 εκατ. ευρώ που έχει η αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά.

Η δόση των 15 δισ. ευρώ αναμενόταν να εκταμιευτεί την Παρασκευή, αλλά το Βερολίνο έβαλε φρένο με το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν τήρησε τη δέσμευση για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών.

Έτσι, για να ξεμπλοκαριστεί η δόση ο κ. Τσακαλώτος κατέθεσε

πρόταση με περικοπές συνολικού ύψους 28 εκατ. ευρώ από τον φετινό προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας (5 εκατ. ευρώ από δαπάνη για ΝΑΤΟ, 4 εκατ. ευρώ για συντήρηση αεροσκαφών κα, 9 εκατ. ευρώ για υγιεινομικές, φαρμακευτικές και ταξιδιωτικές δαπάνες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και 10 εκατ. ευρώ για οφειλές από εξοπλιστικά προγράμματα).

Ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter ανακοίνωσε πως το απαιτούμενο κονδύλι μπορεί να εξασφαλιστεί από αναδιοργάνωση μονάδων, συρρίκνωση ανενεργών στρατοπέδων και περικοπή παλαιών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Στην ανάρτησή του σημείωσε:

«Η αναδιοργάνωση μονάδων με μεταφορά δυνάμεων στην παραμεθόριο και συρρίκνωση στρατοπέδων ανενεργών με περικοπή για το 2018 παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων μπορούν να εξασφαλίσουν το κονδύλι για μείωση του ΦΠΑ στά νησιά. Τα νησιά μας είναι η Άμυνα της Πατρίδας.»

Η αναδιοργάνωση μονάδων με μεταφορά δυνάμεων στην παραμεθόριο και συρρίκνωση στρατοπέδων ανενεργών με περικοπή για το 2018 παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων μπορούν να εξασφαλίσουν το κονδύλι για μείωση του ΦΠΑ στά νησιά. Τα νησιά μας είναι η Άμυνα της Πατρίδας.

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) July 13, 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα