Μ. Σουλτς: Υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν και επίσημα

Ο Μάρτιν Σουλτς είναι και επίσημα υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Χθες το βράδυ σε κομματική συνάντηση της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών αποφασίστηκε να προταθεί και επίσημα ο Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, σύμφωνα με τις προβλέψεις που υπάρχουν στη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Η συνθήκη προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη, οι κυβερνήσεις και οι ηγέτες θα πρέπει να επιλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν μετά από

διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του Μαΐου του 2014. Υπό αυτή την έννοια οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες προτείνουν έναν κοινό υποψήφιο ο οποίος θα είναι ο Μάρτιν Σουλτς.

Μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση των μελών του κόμματος ο Χάνες Σβόμποντα δήλωσε τα εξής: «Εκτιμούμε την πρόθεση πολλών εθνικών κομμάτων να υιοθετήσουν την υποψηφιότητα Μάρτιν Σουλτς για τις επόμενες Ευρωεκλογές. Ως μέλος του κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έχει υποχρέωση να παίξει ρόλο στη διαδικασία των υποψηφιοτήτων. Ο Μάρτιν Σουλτς είναι η φυσική μας επιλογή, διότι εκπροσωπεί τις προοδευτικές ιδέες της πανευρωπαϊκής μας ομάδας. Εκπροσωπεί ένα εναλλακτικό όραμα για την Ευρώπη με ξεκάθαρη ατζέντα για δράση περί οργανωμένων οικονομικών περιβαλλοντικών και παγκόσμιων μεταρρυθμίσεων για να δώσει στους πολίτες πίστη στο μέλλον. Η μάχη ενάντια στην ανεργία και ειδικά των νέων, η μάχη ενάντια στη φτώχεια που αυξάνεται και το χάσμα πλουσίων και φτωχών είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζεται σήμερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα