Μ. Ντράγκι: Η ευρωζώνη ανακάμπτει σταδιακά – Γ. Άσμουσεν: Υπάρχουν “βλαστάρια” ανάπτυξης που θέλουν φροντίδα

Μιλωντας κατά την διάρκεια συνεδρίου στην Φρανκφούρτη, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι η οικονομία της ευρωζώνης σταδιακά ανακάμπτει. Ωστόσο, τόνισε ότι τα επιτόκια που χρεώνονται στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην ευρωζώνη έχουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις.

«Στην ευρωζώνη τα τελευταία χρόνια, οι οικονομίες και οι πολίτες πάσχουν από την κρίση χρεών, από την οποία σταδιακά ανακάμπτουμε,» δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Ο κ. Ντράγκι δήλωσε ότι περιμένει από την τραπεζική ενοποίηση της Ευρώπης, εφόσον εφαρμοστεί σωστά, να βελτιώσει την κατάσταση στην οικονομία.

ΑΣΜΟΥΣΕΝ: Αδύναμη και άνιση η ανάκαμψη στην ευρωζώνη

Η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης είναι αδύναμη, εύθραυστη και άνιση δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Γ. Άσμουσεν, λέγοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί με προσοχή.

“Τα βλαστάρια της ανάπτυξη υπάρχουν, αλλά είναι ακόμα πολύ πράσινα και πρέπει να καλλιεργηθούν με προσοχή” σημείωσε σε ομιλία του στην Στοκχόλμη.

“Η ανάπτυξη είναι πράγματι αδύναμη, εύθραυστη και άνιση” πρόσθεσε. “Ουσιαστικά κινούμαστε με μια μόνο μηχανή, τις καθαρές εξαγωγές. Η άλλη μηχανή, η εγχώρια ζήτηση, λειτουργεί αλλά δεν έχει ανεβάσει ακόμα στροφές” τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα