Θα χυθεί το γάλα; Ο Μ. Χαρακόπουλος ετοιμάζει… ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση

Πονοκέφαλο προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου η περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Ο Μ. Χαρακόπουλος ετοιμάζει…ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση, στον απόηχο της συμφωνίας με την τρόικα για το γάλα.

Ο αναπληρωτής υπουργός είχε εκφράσει τη διαφωνία τους με τις προωθούμενες αλλαγές στο γάλα και δεν συμμετείχε στις τελικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
«Την απόφασή μου θα την ανακοινώσω μετά

την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Παρασκευής», δήλωνε σήμερα στη Βουλή ο κ. Χαρακόπουλος , ο οποίος επισήμανε ότι η υιοθέτηση της ρύθμισης που θέλει ως «φρέσκο» γάλα να χαρακτηρίζεται μόνο εκείνο που διατίθεται στην αγορά δύο ημέρες μετά την παραγωγή του και από εκεί και ύστερα, να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση για το γάλα με ημερομηνία λήξης μέχρι 11 ημέρες, ανεξάρτητα από το βαθμό της παστερίωσης που υφίσταται, θα καταστρέψει την ελληνική κτηνοτροφία.

Ο ίδιος εξηγούσε ότι η ρύθμιση γίνεται, για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα γαλακτοβιομηχανιών, οι οποίες πιέζουν για να καταργηθεί ο διαχωρισμός του γάλακτος χαμηλής παστερίωσης με διάρκεια ζωής πέντε ημερών.

«Έχουν έτοιμες τις φάρμες στη Ρουμανία και θέλουν να κατακλύσουν την ελληνική αγορά με εισαγόμενο γάλα, που θα αφανίσει τις μικρές και μεσαίες μονάδες της ελληνικής κτηνοτροφίας».
Με τις απόψεις του κ. Χαρακόπουλου συμφωνούν και άλλοι βουλευτές που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές.

Original article: Θα χυθεί το γάλα; Ο Μ. Χαρακόπουλος ετοιμάζει… ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα