Λούκα Κατσέλη: Μείζον κοινωνικο-πολιτικό θέμα ο Πτωχευτικός Νόμος

Ο νέος πτωχευτικός του 2020, είναι κομμένος και ραμμένος για τις τράπεζες και τα funds, παραδεχόμενη ωστόσο ότι το “ξήλωμα” των προνοιών του Νόμου της ξεκίνησε από το 2018 με την προηγούμενη κυβέρνηση, παρότι όπως είπε εκείνη δεν παρέδιδε πλήρως στις απαιτήσεις του δανειστή τον οφειλέτη και έθετε κάποιες σοβαρές προϋποθέσεις στήριξης των οφειλετών

Η οικονομολόγος και πολιτικός, Λούκα Κατσέλη, σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση στον 98.4, 

εξηγεί γιατί δεν υφίσταται καμία πλέον από τις πρόνοιες προστασίας και στήριξης του δανειολήπτη αλλά και στήριξης του ως προς την πρώτη κατοικία, όπως προέβλεπε ο δικός της Νόμος το 2010. Πλειστηριασμοί είπε και τότε υπήρχαν, όμως σε όλα τα στάδια διαπραγμάτευσης και δικαστικής αντιδικίας ο οφειλέτης δεν ήταν χωρίς όπλα και κυρίως είχε ένα μίνουμ προστασίας.

Ο νέος πτωχευτικός του 2020, είναι κομμένος και ραμμένος για τις τράπεζες και τα funds, παραδεχόμενη ωστόσο ότι το “ξήλωμα” των προνοιών του Νόμου της ξεκίνησε από το 2018 με την προηγούμενη κυβέρνηση, παρότι όπως είπε εκείνη δεν παρέδιδε πλήρως στις απαιτήσεις του δανειστή τον οφειλέτη και έθετε κάποιες σοβαρές προϋποθέσεις στήριξης των οφειλετών.

Η κυρία Κατσέλη, αναλύει γιατί χρειάζεται όλο το πολιτικό σύστημα να παρέμβει στο θέμα , καθώς σε συνθήκες οικονομικής ανέχειας τα κόκκινα δάνεια θα εκτοξευτούν περαιτέρω.

Χρειάζεται είπε, ένας νέος Πτωχευτικός Νόμος με κοινωνικά κριτήρια , καθώς το θέμα είναι πρώτιστα πολιτικά , αν θες δηλαδή να στηρίξεις τους πολλούς που είναι σε αδυναμία να αναταπεξέλθουν για αντικειμενικούς λόγους ή αν θέλεις στη λογική στόχων και οικονομικών μεγεθών να οδηγήσεις σε εισπράξεις των funds.

Στη δεύτερη όμως περίπτωση οδηγείς σε ένα εκρηκτικό κοινωνικά θέμα, από το οποίο funds αλλά ιδίως τράπεζες, στο τέλος θα χάσουν όλοι και στο πολλαπλάσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα