Λωρίδα της Γάζας: Άρχισαν να περνούν το πέρασμα της Ράφα ξένοι υπήκοοι και Παλαιστίνιοι με διπλά διαβατήρια

Άρχισαν να εγκαταλείπουν τη Γάζα από τη Ράφα προς την Αίγυπτο ξένοι υπήκοοι και Παλαιστίνιοι με διπλά διαβατήρια, ύστερα από σχετική συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου, Ισραήλ και Χαμάς, και έπειτα από  παρέμβαση του Κατάρ. Η συμφωνία επετεύχθη σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Το Κατάρ πρωτοστατεί και στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ομήρων που βρίσκονται

στα χέρια της Χαμάς και άλλων οργανώσεων στη Γάζα, την ώρα που υπάρχει οργή για τον θάνατο αμάχων από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια. Μάλιστα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι επτά όμηροι που κρατούσε έχασαν τη ζωή τους στον βομβαρδισμό.

Σύμφωνα με πηγή ασφαλείας της Αιγύπτου, έως και 500 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα επιτραπεί να διέλθουν από το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα σήμερα Τετάρτη, μετά την επίτευξη της σχετικής συμφωνίας.

Δεύτερη πηγή, που είναι ενήμερη για την συμφωνία και τις απομακρύνσεις, δήλωσε ότι υπάρχει κατάλογος με έως και 500 κατόχους ξένων διαβατηρίων που θα φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά προσέθεσε ότι δεν αναμένεται όλοι να το επιτύχουν αυτό σήμερα.

Περίπου 200 άνθρωποι περίμεναν στην παλαιστινιακή πλευρά των συνόρων, πρόσθεσε η πηγή αυτή σε δηλώσεις που έκανε στο Reuters.

Στο μεταξύ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν πλήξει περισσότερους από 11.000 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου, που ξέσπασε με την επίθεση της Χαμάς από το παλαιστινιακό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, ενώ η οργή για την επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια με πολλούς νεκρούς προκαλεί αντιδράσεις.

«Από την αρχή του πολέμου, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις έπληξαν περισσότερους από 11.000 στόχους που ανήκαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις μέσα στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα