ΛΟΝΔΙΝΟ-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: 36.000 δρομείς, 650.000 θεατές, αυξημένα μέτρα από την Αστυνομία

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας ο σημερινός Μαραθώνιος στο Λονδίνο. Περίπου 36.000 δρομείς θα λάβουν μέρος , ενώ οι θεατές αναμένεται να ξεπεράσουν ίσως και τις 650.000

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ορατές περιπολίες θα πραγματοποιούν συνολικά 700 αστυνομικοί, 40% περισσότεροι από τα συνήθη μέτρα ασφαλείας για το μαραθώνιο, έτσι ώστε να τονωθεί το αίσθημα ασφαλείας των θεατών και συμμετεχόντων. Η αστυνομία θα κάνει επίσης χρήση σκύλων ειδικά εκπαιδευμένων στον εντοπισμό εκρηκτικών υλών, ενώ ειδικές μονάδες θα είναι σε ετοιμότητα.

Οι βρετανικές

αρχές τονίζουν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή σύνδεση μεταξύ των επιθέσεων στη Βοστόνη και του Λονδίνου, καθώς και ότι η αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας είναι προληπτική, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη απειλή.
. Η διαδρομή της κούρσας περνά από ορισμένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης, ενώ η γραμμή τερματισμού είναι μπροστά από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να προβεί κανονικά στην απονομή μεταλλίων στους νικητές, όπως είχε προγραμματιστεί.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να τηρηθούν 30 δευτερόλεπτα σιγής στη μνήμη των θυμάτων της Βοστόνης. Οι δρομείς παροτρύνονται να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους, ενώ για κάθε δρομέα που θα τερματίσει 2 λίρες θα δοθούν σε ενίσχυση του ταμείου για τα θύματα της Βοστόνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα