ΛΟΝΔΙΝΟ: Άναψαν κεριά στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ στη μνήμη των θυμάτων του ISIS

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδι της Πέμπτης στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ, στο κέντρο του Λονδίνου, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στο Ουέστμινστερ.Μάλιστα, ομάδα μουσουλμάνων συμμετείχε στην αγρυπνία, κρατώντας ένα πλακάτ με το σύνθημα «Αγάπη για όλους, μίσος για κανέναν».

ΠΕΝΤΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Ένας άνδρας 75 ετών υπέκυψε στα τραύματά του, μία ημέρα μετά από την επίθεση αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε (μαζί με τον δράστη), ανακοίνωσε η Μητροπολιτική

Αστυνομία του Λονδίνου. Το σύνολο των τραυματιών είναι 40 άτομα διάφορων εθνικοτήτων, έξι εκ των οποίων σοβαρά.

Μεταξύ των τραυματιών, είναι και μία γυναίκα η οποία έπεσε στον ποταμό Τάμεση από τη γέφυρα του Ουέστμινστερ, την ώρα της επίθεσης.

Τελικά δράστης της επίθεσης, είναι ο Χαλίντ Μασούντ, 52 ετών, όπως ανακοινώθηκε από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου. Είχε γεννηθεί στο Κεντ και ζούσε στην περιοχή του Μπέρμιγχαμ.
Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για διαφορά αδικήματα, όπως πρόκληση σωματικής βλάβης και κατοχή όπλων, αλλά ποτέ δεν είχε απασχολήσει τις αρχές για τρομοκρατικό αδίκημα. Η τελευταία καταδίκη του ήταν το Δεκέμβριο του 2003 για κατοχή μαχαιριού.

Νωρίτερα, οι τζιχαντιστές του ISIS είχαν αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα, χαρακτηρίζοντας τον δράστη «στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους» και σημειώνοντας ότι η επίθεση ήταν απάντηση κατά πολιτών χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό από τις ΗΠΑ, ο οποίος πλήττει θέσεις της οργάνωσης σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη.

Οι οκτώ ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την επίθεση στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, στο Λονδίνο, πιστεύεται ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα