ΛΙΒΑΝΟΣ: 158 οι νεκροί, 21 αγνοούμενοι – Διαδηλώσεις κατά Χεζμπολάχ

19:04 8/8/2020 - Πηγή: BankWars

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού αυξήθηκε σε 158 το Σάββατο (08/08), σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων σε 6.000. Από την έκρηξη, αγνοούνται 21 άνθρωποι.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Το κόμμα Καταέμπ (Kόμμα των Φαλαγγιτών ) στο Λίβανο, ένα χριστιανικό πολιτικό κόμμα, που είναι αντίθετο στην κυβέρνηση, η οποία

υποστηρίζεται από την οργάνωση Χεζμπολάχ, που έχει την υποστήριξη του Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση των τριών βουλευτών του, από το κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Χεζμπολάχ, είναι η μόνη οργάνωση που κράτησε τα όπλα της από την εμφύλια σύρραξη στο Λίβανο (1975-1990), ενώ οι πολιτικοί της σύμμαχοι έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, που διαθέτει 128 έδρες και έχουν εκλεγεί το 2018.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκατοντάδες διαδηλωτές  στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν όσον αφορά στη διαχείριση της μεγαλύτερης έκρηξης στην ιστορία της Βηρυτού, από την παρούσα κυβέρνηση του Λιβάνου.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ξύλινες κρεμάλες με θηλιές και ένα πανό έγραφε: “Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε.”

Η αστυνομία προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που προσπάθησαν να περάσουν ένα από ένα προστατευτικό κιγκλίδωμα και να φτάσουν στο κοινοβούλιο στο κέντρο της Βηρυτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα