Λ. Λαυρεντιάδης: Κρίθηκε εκ νέου προφυλακιστέος – Μέσα και για ηθική αυτουργία σε “συμβόλαιο θανάτου”!

(upd)Προφυλακιστέος κρίθηκε εκ νέου ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της Proton Bank, αυτή τη φορά για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη

απολογείται στην 10η ειδική ανακρίτρια Αθηνών, ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας για την υπόθεση της Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ο κ.Λαυρεντιάδης κατηγορείται ότι έδωσε την εντολή να εκτελεστεί ένα «συμβόλαιο θανάτου» κατά 43χρονου επιχειρηματία, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά τον Ιούνιο του 2012 στη Βουλιαγμένη, όταν εξερράγη στα χέρια του ένα δέμα σε συσκευασία δώρου.

Στην υπόθεση εμπλέκονται επτά άτομα. Εκτός από τον Λαυρεντιάδη, πρόκειται για έναν 44χρονο πυροσβέστη, τέσσερις άνδρες ηλικίας καθώς και μία 27χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα, ανέθεσε σε έναν 49χρονο άνδρα να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», το οποίο καθορίστηκε στα 50.000 ευρώ, και ο τελευταίος με τη σειρά του, από τον Μάιο του 2012, αναζητούσε άτομο για να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με πιστόλι.

Μετά από μεσολάβηση 44χρονου πυροσβέστη, ανέθεσε σε έναν 46χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» και του υποσχέθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, ως προκαταβολή. Ωστόσο, ο τελευαταίος υπαναχώρησε, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό.

Τελικά, την «αποστολή» ανέλαβε να εκτελέσει ο 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα