Κυβέρνηση για Oruc Reis: Θετικό βήμα για αποκλιμάκωση της έντασης

Θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης, χαρακτήρισε ο Στέλιος Πέτσας την αποχώρηση του Oruc Reis και την επιστροφή του στην Αττάλεια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει η κίνηση αυτή να έχει συνέχεια προκειμένου η Τουρκία να δείξει με συνέπεια ότι ακολουθεί επιλογές αποκλιμάκωσης. «Είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το έκοψε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2016 και αυτό, επαναλαμβάνω, έχει σαν αντικείμενο τη λύση

της μιας και μόνης διαφοράς μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση του Oruc Reis από την δεσμευμένη περιοχή, ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την ελπίδα ότι στην Τουρκία θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις στην Αγκυρα.

Παράλληλα, τόνισε ότι φαίνεται η Άγκυρα να αρχίζει να κάνει δεύτερες σκέψεις και να μαζεύει σιγά – σιγά τις προκλήσεις της, καθώς «να τα βάλει ο Ερντογάν με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, το θεωρώ αδιανόητο».

«Από τη μια ο Μητσοτάκης ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, από την άλλη διπλωματικά ενισχύει την Ελλάδα και από την άλλη προτείνει στον Ερντογάν διάλογο και προσφυγή στη Χάγη αν ο διάλογος δεν αποδώσει, για τα μοναδικά θέματα που συζητά η Ελλάδα, δηλαδή για την υφαλοκρηπίδα και τον καθορισμό της ΑΟΖ», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα