Κυβέρνηση – ΝΔ βάλανε…μουστερή στο σπίτι μας για τα Σκόπια

Σκοπιανό, Μακεδονικό, πές τε το όπως θέλετε…

Οι μέχρις στιγμής κινήσεις της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων, ένα πράγμα δείχνουν: Σκοπεύουν στο να εκμεταλλευτούν την όλη υπόθεση για πολύ στενά κομματικά τους συμφέροντα.

Αρνούνται να συνεργαστούν και να συννενοηθούν, με αποτέλεσμα, διάφοροι…μουστερή-δες από το εξωτερικό να παρεμβαίνουν, οδηγώντας μας στα δικά τους μονοπάτια – συμφέροντα.

Ακόμα και στο εσωτερικό των συνασπισμών κομμάτων της ΕΕ, υπάρχουν διάφορες τάσεις που εκφράζουν τα συμφέροντα αυτά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Χθες, το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, στο οποίο

ανήκει η ΝΔ, εμφανίστηκε με δύο γραμμές: Ο επικεφαλής του Γιόζεφ Ντοουλ μίλησε για «παράθυρο ευκαιρίας για επίλυσης του προβλήματος» δίνοντας …πάσα στην κυβέρνηση να χαρακηρίσει όμηρο της ακροδεξιάς τον κ. Μητσοτάκη, ο δε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μανφρεντ Βέμπερ απάντησε, λέγοντας πως ο Κ.Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων χριστιανοδημοκρατών και πως η κυβέρνηση, εξ αιτίας του Π.Καμμένου, δεν έχει σαφή θέση στο ζήτημα. Η διαμάχη έλαβε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις όταν το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, μέσω του Τζιάνι Πιτέλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των Βέμπερ και Μητσοτάκη.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι, ότι η ελληνική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αφού…μετέφρασαν τις δηλώσεις των …συντρόφων από το εξωτερικό, επιτέθηκαν οι μεν στους δε, χρησιμοποώντας τες.

Βάλαμε…μουστερή στο σπίτι μας…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μουστερής, λέξη προερχόμενη από την τουρκική müşteri που σημαίνει υποψήφιος αγοραστής, πελάτης

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα