Κύπρος(Reuters): Τα τεράστια κοιτάσματα αερίου προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι υποψήφιοι Πρόεδροι

Τα τεράστια ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα αερίου, μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια για την Κύπρο κι οι υποψήφιοι Πρόεδροι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τον δυνάμει θησαυρό, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Η Κύπρος θα μπορούσε να αναπτύξει κοιτάσματα υδρογονανθράκων αξίας έως 400 δις δολάρια, σύμφωνα

με τις εκτιμήσεις ειδικών, με τον Michael Economides, σύμβουλο σε θέματα ενέργειας στο Χιούστον του Τέξας., να σχολιάζει ότι το ποσό αυτό εκ πρώτη όψεως είναι τεράστιο και πολύ μεγαλύτερο από ότι εκτιμούν όλοι.

Ωστόσο, ο θησαυρός είναι παγιδευμένος σε μία από τις πλέον διαφιλονικούμενες περιοχές του κόσμου, με την Τουρκία να χαρακτηρίζει παράνομη την προσπάθεια εκμετάλλευσής του από την Κύπρο.

Το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν οι Κύπριοι για την επικείμενη διάσωσή τους από τους ευρωπαίους εταίρους είναι βαρύ, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάτω από τα πόδια τους ενδεχομένως να κρύβονται δισεκατομμύρια.

Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές αυτής της Κυριακής σπεύδουν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από το θέμα, με το φυσικό αέριο να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα