ΚΥΠΡΟΣ: Πολιτικές ευθύνες για την οικονομία – “Μπλέκει” ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας

Ευθύνες σε πολιτικό και εποπτικό επίπεδο, εντοπίζει η έκθεση που έχει ετοιμάσει η επιτροπή θεσμών της κυπριακής βουλής για την οικονομική καταστροφή, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της επιτροπής θεσμών Δημήτρης Συλλούρης.

Ειδικότερα, ο Δ. Συλλούρης αναφέρθηκε στο όνομα του πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας Κύπρου και πρώην υπουργού Εσωτερικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ως του

πολιτικού προσώπου, ο οποίος φέρεται να έλαβε ποσό 1 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Focus Maritime.

Ωστόσο, ο Δ. Συλλούρης, ενώ έκανε αναφορά και εμπλοκή κομμάτων σε αυτή τη διαδρομή χρημάτων, πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι δεν μπορούσε να κατονομάσει κόμματα, καθώς ουδείς, όπως είπε, ανέφερε ονόματα κομμάτων που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδρομή, στο πλαίσιο της εξέτασης του επίμαχου θέματος εντός της επιτροπής θεσμών, όπως μεταδίδει το Stockwatch.

Ερωτηθείς αν από τα συμπεράσματα της έρευνας θα φαίνεται ποιοι ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή, ο πρόεδρος της επιτροπής θεσμών είπε ότι προκύπτουν μέσα από την έρευνα πολιτικές ευθύνες. Διαπιστώνονται, πρόσθεσε, ευθύνες εποπτικών αρχών και διοικητικών συμβουλίων τραπεζών σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και οικονομικών καταστάσεων.

H αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών θα διαμορφώσει το τελικό κείμενο της έκθεσής της για την κατάρρευση της οικονομίας. Η έκθεση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 6 Μαΐου.

Original article: ΚΥΠΡΟΣ: Πολιτικές ευθύνες για την οικονομία – “Μπλέκει” ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα