ΚΥΠΡΟΣ: Ποιοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό πριν το “κούρεμα” σε Τρ. Κύπρου και Λαϊκή – Η λίστα

18:42 6/5/2014 - Πηγή: BankWars

Λίστα με τις εκταμιεύσεις χρημάτων από την Τρ. Κύπρου και τη Λαϊκή την περίοδο που οι τράπεζες ήταν κλειστές, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της επιτροπής θεσμών Δημήτρης Συλλούρης.

Η δημοσίευση έγινε παρά την απόφαση της επιτροπής να μην δώσει στοιχεία μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να τύχουν της απαραίτητης επεξεργασίας, όπως μεταδίδει το Stockwatch.
Προέκυψε μετά από τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τις εκροές που έγιναν

πριν κλείσουν οι τράπεζες στις 16 Μαρτίου 2013.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης συναλλαγές που έγιναν στη Λαϊκή Τράπεζα μεταξύ 28-31 Μαρτίου 2013, μετά δηλαδή που άνοιξαν οι τράπεζες.

Η λίστα, που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις, περιλαμβάνει πετρελαϊκές εταιρείες, χρηματιστηριακά γραφεία και τουριστικές επιχειρήσεις. Οι εκταμιεύσεις χρημάτων από χρηματιστηριακά γραφεία έγιναν από λογαριασμούς πελατών.

Η κεντρική τράπεζα Κύπρου, υποστήριζε μέχρι πρόσφατα ότι αυτές οι πράξεις εξαιρέθηκαν από την απαγόρευση εκροών – και από το «κούρεμα» – γιατί χρειαζόταν να κάνουν πληρωμές για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Οι εγκρίσεις για τις εκροές φαίνεται να δόθηκαν από επιτροπή που είχε συσταθεί στην ΚΤ για να εξετάζει περιπτώσεις που έφεραν ενώπιον της οι τράπεζες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΚΡΟΩΝ

Original article: ΚΥΠΡΟΣ: Ποιοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό πριν το “κούρεμα” σε Τρ. Κύπρου και Λαϊκή – Η λίστα.

Keywords
Αναζητήσεις
ανοιγει ξανα λαικη τραπεζα στην ελλαδα
Τυχαία Θέματα