ΚΥΠΡΟΣ: Ο …Θεός βάζει το χέρι του – Επένδυση 7 δισ. ευρώ της εκκλησίας σε αναπτυξιακό έργο!

Συμμετοχή σε μεγάλη επένδυση που βρίσκεται υπό εξέταση στην περιοχή Γεροσκήπου επιδιώκει η εκκλησία της Κύπρου, σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Μιλώντας στη StockWatch o προκαθήμενος της εκκλησίας ανέφερε ότι η εκκλησία στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για ανάκαμψη της οικονομίας, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για συμμετοχή στο εν λόγω

μεγάλο αναπτυξιακό έργο.

Ανέφερε ότι το έργο υπολογίζεται να κοστίσει €7 δισ., κάπου 40% του κυπριακού ΑΕΠ.

Σημείωσε ότι ζητήθηκε από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και αποδέχτηκε όπως η εκκλησία ενοικιάσει για 99 χρόνια σημαντικό και μεγάλο τεμάχιο γης στην περιοχή της Γεροσκήπου, με ανάλογα οικονομικά οφέλη.

Ο αρχιεπίσκοπος δεν θέλησε στο παρόν στάδιο να δώσει λεπτομέρειες καθώς, όπως εξήγησε, όλα βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και ευχήθηκε ότι όλα θα πάνε θετικά, επισημαίνοντας ότι η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης σε δηλώσεις του χθες στο ΚΥΠΕ ανέφερε οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές προέρχονται από τη Ρωσία, την Αμερική, την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία. Το δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου επίσης κάνει λόγο για €7 δισ. – αριθμός που είναι πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα.

Σημείωσε ότι οι επενδυτές σε συνεργασία με την εκκλησία κατέθεσαν αίτηση στις αρμόδιες αρχές ζητώντας προκαταρκτικές απόψεις για την επένδυση, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μαρίνα χωρητικότητας 500 σκαφών, ακαδημία τεχνών, ξενοδοχεία, υδροπάρκα, πανεπιστημιακές σχολές και Mall.

Πρόσθεσε πως η προτεινόμενη επένδυση θα καλύψει έκταση 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα αρχίζει από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, πριν το ξενοδοχείο Φαέθων, και θα φθάνει μέχρι και το αγρόκτημα της Γερμανίνας.

Πρόκειται, είπε, για έκταση γης που ένα μεγάλο μέρος της ανήκει στην εκκλησία. Άλλο μεγάλο τμήμα της αποτελείται από χαλίτικα τεμάχια, ενώ στην εν λόγω έκταση είναι ιδιοκτήτες κάποιων τεμαχίων και δύο ελληνοκύπριοι.

Επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη ανάπτυξη αναμένεται να απασχολήσει σε αρχικό στάδιο 6 χιλιάδες εργαζόμενους και στη συνέχεια άλλες 10 χιλιάδες.

Οι εργασίες, κατέληξε, αναμένεται να αρχίσουν με την εξασφάλιση των σχετικών αδειών περί τα τέλη του 2014, όπως υπολογίζεται, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια.

Original article: ΚΥΠΡΟΣ: Ο …Θεός βάζει το χέρι του – Επένδυση 7 δισ. ευρώ της εκκλησίας σε αναπτυξιακό έργο!.

Keywords
Τυχαία Θέματα