ΚΥΠΡΟΣ: Ο Κεντρικός Τραπεζίτης ανακρίνεται – “Δώστε…ότι έχετε ευχαρίστηση” λέει ο οίκος Alvarez & Marsal

Η κυπριακή αστυνομία συνεχίζει και σήμερα τις ανακρίσεις στη Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου λαμβάνοντας καταθέσεις από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και υπαλλήλους.

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης έδωσε πολύωρη κατάθεση και του ζητήθηκαν εξηγήσεις για τη μεταχρονολογημένη υπογραφή συμβολαίων με τον ξένο οίκο Alvarez &

Marsal.

Η αστυνομία εξετάζει ενδεχόμενη πλαστογραφία εκ μέρους του κ. Δημητριάδη.

Ο οίκος Alvarez & Marsal φαίνεται πως βάζει νερό στο κρασί του και ενώ αρχικών ζητούσε 15 εκ ευρώ για τη μελέτη που έκανε τώρα αφήνει το θέμα του κόστους στη διακριτική ευχέρεια του Δ.Σ της Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα ο οίκος Alvarez & Marsal αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας θέτει τον καθορισμό του ύψους της αμοιβής του.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΤΟ ΡΙΚ

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του κρατικού καναλιού ΡΙΚ, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Π. Δημητριάδης είπε ότι πρότεινε συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και διαβεβαίωσε ότι η πρόθεσή του για συνεργασία είναι ειλικρινής.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι τα πράγματα για την Τράπεζα Κύπρου μπαίνουν σε τροχιά σταθεροποίησης, ενώ για το Συνεργατισμό, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει να αναδιοργανωθεί.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέου «κουρέματος» καταθέσεων, από τη στιγμή που τηρείται το πρόγραμμα οικονομικής αναπροσαρμογής.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του κ. Δημητριάδη έγιναν υπό τη σκιά της αστυνομικής έρευνας σχετικά με το συμβόλαιο με τον οίκο «Αλβαρεζ και Μαρσάλ», για το οποίο ο ίδιος διατύπωσε δημόσια καταγγελία ότι υπεκλάπη και δημοσιοποιήθηκε παράνομα. Μια παράλληλη πτυχή του θέματος είναι η καταγγελία ότι το συμβόλαιο προχρονολογήθηκε για να παραπλανηθεί το Δ.Σ. της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Δημητριάδης καταγγέλει ότι «δημιουργείται ντόρος», ώστε να τον εξαναγκάσουν να παραιτηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα