ΚΥΠΡΟΣ: “Ανατροπή” στο ΔΗΚΟ του Ν.Παπαδόπουλου ενισχύει τον Ν.Αναστασιάδη

Αμηχανία προκαλούν στον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Νικόλα Παπαδόπουλο, τα αποτελέσματα των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών, αφού επικράτησε η εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία διαφωνεί με την αποχώρηση του κόμματος από τη κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος εξελέγη ο πρώην υπουργός εξωτερικών και υιός του ιδρυτή του κόμματος Μάρκος Κυπριανού. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις Παπαδόπουλου και Χριστόφια, Χρήστος Πατσαλίδης. Γενικός Γραμματέας αναδείχθηκε ο Μαρίνος Μουσιούτας, γιος του πρώην υπουργού εργασίας στις κυβερνήσεις Κληρίδη

και Παπαδόπουλου.

Αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων μελών του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες στη πλειοψηφία τους πρόσκεινται στον τέως Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Κάρογιαν ο οποίος με τις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές πήρε ρεβάνς από τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στο «στρατόπεδο» Κάρογιαν ανήκουν και οι τέσσερις υπουργοί του ΔΗΚΟ στη κυβέρνηση, οι οποίοι είναι και μέλη του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος.

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ενδέχεται να υποστεί ήττα στα συλλογικά όργανα του κόμματος όταν θέσει θέμα αποχώρησης του κόμματος από τη κυβέρνηση, λόγω του κοινού ανακοινωθέντος με το οποίο έχει διαφωνήσει.

protothema.gr

Original article: ΚΥΠΡΟΣ: “Ανατροπή” στο ΔΗΚΟ του Ν.Παπαδόπουλου ενισχύει τον Ν.Αναστασιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα