Κύπρος: Αίτημα προς την τρόικα για πρόσβαση στα ταμεία προνοίας των τραπεζοϋπαλλήλων

Η κυπριακή κυβέρνηση ζήτησε από την τρόικα πρόσβαση σε μέρος του ποσού των ταμείων προνοίας των τραπεζικών υπαλλήλων, που θα παραμείνει δεσμευμένο στην Τράπεζα Κύπρου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής της Κύπρου

ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα απαιτηθεί η πρόσβαση στα ταμεία προνοίας για να μπορεί να καταβληθεί στους εργαζόμενους μέρος του δεσμευμένου ποσού, που υπολογίζεται στο 30%.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση της πρόνοιας του μνημονίου, η αποζημίωση από το κούρεμα και η διευκόλυνση στην πρόσβαση στα ταμεία προνοίας.

Εάν το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου είναι 50%, οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν άμεσα για το 50%, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το υπόλοιπο 25% θα το εξασφαλίσουν οι εργαζόμενοι σε βάθος χρόνου, όταν θα βρίσκονται στο όριο της αφυπηρετήσεις, ενώ θα υπάρχει απώλεια του αλλού 25%.

Επίσης, δήλωσε ότι με την τρόικα συμφωνήθηκε πως με μέρος των χρημάτων, που θα λάβει η Κύπρος από το μνημόνιο, θα αποζημιωθούν τα ταμεία που θα υποστούν κούρεμα και σημείωσε ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου και οριστικοποιηθεί το ύψος του κουρέματος, η κυβέρνηση θα ζητήσει εκταμίευση του ποσού από την τρόικα για να διοχετευθούν τα χρήματα στα ταμεία προνοίας.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα εθνικοποίησης των ταμείων προνοίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα