Κύπρος – Π. Δημητριάδης: Για πολλά χρόνια οι τράπεζες υιοθέτησαν φτωχή πολιτική κινδύνου

Η μείωση των δανειστικών επιτοκίων θα επέλθει με μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης δανείων, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητιράδης, ανέφερε ότι η μείωση του επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα οδηγήσει σε μείωση των απαιτήσεων

για τις προβλέψεις και αυτό θα συμβάλει στη μείωση των επιτοκίων μακροπρόθεσμα προς όφελος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή, σημείωσε, θα δημιουργηθούν επαρκή κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας ενισχύοντας την ανθεκτικότητα των τραπεζών στο μέλλον.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι για πολλά χρόνια ο τραπεζικός τομέας στην Κύπρο από κοινού με ορισμένες άλλες χώρες, υιοθέτησε φτωχή πολιτική κινδύνου και πρακτικές διαχείρισης δανείων, δανείζοντας με βάση την εξασφάλιση περιουσιακών στοιχείων, ενώ έκανε λόγο για υπερδανεισμό της αγοράς ακινήτων.

«Η Κεντρική Τράπεζα έχει πλήρως δεσμευτεί για την υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε με τους διεθνείς δανειστές. Παραμένω θετικός ότι η οικονομία της Κύπρου θα βγει ισχυρότερη από τη σημερινή κρίση», τόνισε.

Original article: Κύπρος – Π. Δημητριάδης: Για πολλά χρόνια οι τράπεζες υιοθέτησαν φτωχή πολιτική κινδύνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα