Κύπρος – Εκλογές: Οι τράπεζες στο προεκλογικό “μπαλκόνι” – Φήμες για τη “Συνεργατική”

Εννέα υποψήφιοι στη μάχη των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο αύριο Κυριακή.. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο νέος Πρόεδρος θα αναδειχθεί στον δεύτερο γύρο (4 Φεβρουαρίου), αφού αύριο ουδείς φέρεται ικανός να εξασφαλίσει το 50+1% των ψήφων.

Οι βασικοί υποψήφιοι είναι: Νίκος Αναστασιάδης, Νικόλας Παπαδόπουλος, Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου. Αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις,

αύριο ο νυν Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα περάσει πρώτος και με διαφορά στον δεύτερο γύρο. Το ζητούμενο είναι ποιος θα είναι ο αντίπαλός του. Ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Νικόλα Παπαδόπουλο και άλλες τον Σταύρο Μαλά. Ωστόσο, η διαφορά τους βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Η προεκλογική εκστρατεία έληξε με αλληλοκατηγορίες για το μέλλον της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, όπου κάποιοι αμφισβητούν την βιωσιμότητα της, με αποτέλεσμα πολλοί καταθέτες να σπεύδουν στα γκισέ για αναλήψεις. Στο επίκεντρο επίσης της προεκλογικής περιόδου, τα κόκκινα δάνεια που πιέζουν χιλιάδες δανειολήπτες και η δυνατότητα για δημιουργία μιας bad bank που θα απορροφήσει τα “ανοίγματα” των τραπεζών και θα τους επιτρέψει να δανειοδοτήσουν ανετότερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα