Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές δρομολογίων στα ΜΜΜ εν όψει Πολυτεχνείου

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν αύριο στο κέντρο της Αθήνας λόγω των φετινών εκδηλώσεων για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ αλλαγές θα γίνουν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, με εντολή της Αστυνομίας αύριο ο σταθμός του μετρό Μέγαρο Μουσικής κλείσει στις 15.00 και οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός θα κλείσουν

στις 16.30. Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από αυτούς τους σταθμούς, οι οποίοι αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έως και τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου θα ισχύουν τροποποιήσεις όλων των δρομολογίων λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων:

Γ12: Τα δρομολόγια δεν θα διέρχονται από την οδό Πατησίων. Προσωρινή διαδρομή Λιοσίων-Χαλκοκονδύνη-3ης Σεπτεμβρίου-ΣτουρνάρηΧ95: Κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου, τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό Μετρό Εθνική ΆμυναΤρόλεϊ 2, 3, 4, 5, 11, 15: Προσωρινή διαδρομή μέσω 3ης Σεπτεμβρίου – Μάρνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου θα ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας:

* Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, από τις 06.00 ώρα της Τρίτης 15-11-2022 έως τις 06.00 ώρα της Παρασκευής 18-11-2022, ως εξής:

Στουρνάρη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Εξαρχείων και της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου.28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδόΠεζόδρομος ΤοσίτσαΠεζόδρομος ΠολυτεχνείουΜπουμπουλίνας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Στουρνάρη και της Λ. ΑλεξάνδραςΤζωρτζ, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και ΚαποδιστρίουΜπόταση, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και ΚαποδιστρίουΚάνιγγος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Στουρνάρη και ΧαλκοκονδύληΣολωμού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και της Πλ. ΕξαρχείωνΚαποδιστρίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μπόταση και 3ης Σεπτεμβρίου.
Πλατεία ΕξαρχείωνΧαλκοκονδύλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και της Πλ. ΚάνιγγοςΑβέρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου – Πατησίων και ΜάρνηΒερανζέρου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κάνιγγος και ΜάρνηΣπ. Τρικούπη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της Πλ. ΕξαρχείωνΣόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Πατούσα

* Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων την Πέμπτη 17/11/2022 από τις 06.00 π.μ. καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας αυτών από τις 12.00 της ίδιας μέρας έως τέλος των εκδηλώσεων:

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδόΠλατεία ΟμονοίαςΑιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και ΣταδίουΣταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδόΠλατεία ΣυντάγματοςΒ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος τηςΛ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδόΑκαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδόΛ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδόΓέλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. ΚόκκαληΠ. Κόκκαλη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Βασ. ΣοφίαςΔορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. ΣοφίαςΛ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδόΦιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδόΛ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. ΑμαλίαςΠ. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα της μεταξύ της Ιεράς Οδού και της Πλ. Ομονοίας
Αθηνάς σε όλο το μήκος τηςΕρμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς)Τσόχα, σε όλο το μήκος τηςΣούτσου, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Μαβίλη και της οδού ΤσόχαΖαχάρωφ, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασ. ΣοφίαςΛ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κατεχάκη και Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς ΑθήναΛ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς ΑθήναΦειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. ΣοφίαςΜιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίαςΛ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς ΚηφισιάΑρδηττού, σε όλο το μήκος της, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. ΚωνσταντίνουΒασ. Αλεξάνδρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού ΜιχαλακοπούλουΒεντήρη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού ΜιχαλακοπούλουΧατζηγιάννη Μέξη στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού ΜιχαλακοπούλουΗριδανού, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού ΜιχαλακοπούλουΠαπαδιαμαντοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου και της Λ. Βασ. ΣοφίαςΑιγινήτου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού ΠαπαδιαμαντοπούλουΛούρου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού ΜιχαλακοπούλουΛαμψάκου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού ΜιχαλακοπούλουΣεμιτέλου στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού ΜιχαλακοπούλουΚερασούντος, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού ΜιχαλακοπούλουΚαρτάλη, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού ΈβρουΛυκαονίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού ΈβρουΑγγ. Πυρρή, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού ΈβρουΞενίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί από την Τρίτη 15-11-2022 έως και την Πέμπτη 17-11-2022 να αποφύγουν την κίνηση και τη στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα