ΚΤΙΡΙΟ ΤΑΦΟΣ και για τον Έλληνα ομογενή – Στους 7 ο αριθμός των νεκρών

Βρέθηκε νεκρός ο ομογενής Ανδρέας Παναγόπουλος που αγνοείτο μετά την έκρηξη στο Ανατολικό Χάρλεμ, την Τετάρτη. Τον αναγνώρισε η σύντροφός του σε νοσοκομείο.

Ο 42χρονος μουσικός αγνοείτο και διέμενε στον 2ο όροφο τού ενός από τα δύο κτίρια, που κατέρρευσαν χθες στο ανατολικό Χάρλεμ, ύστερα από ισχυρή έκρηξη, με πιθανότερη αιτία τη διαρροή αερίου.

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη

που ισοπέδωσε δύο κτίρια στο ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης και οφείλεται – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – σε διαρροή φυσικού αερίου ανήλθε σε εφτά, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press, πολλοί είναι και οι τραυματίες από το τραγικό συμβάν, που δημιούργησε σύννεφο καπνού στον ουρανό της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, οι διασώστες αναζητούν στα συντρίμμια των κτιρίων εννέα ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Όπως είπε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπάζιο, οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για διαρροή αερίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η τοπική εταιρεία παροχής αερίου Con Edison είχε ειδοποιηθεί για τη διαρροή 15 λεπτά πριν από το ατύχημα.

Αγωνία για τον αγνοούμενο ομογενή

Στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης που νοσηλεύονται τραυματίες από τη χθεσινή ισχυρή έκρηξη στο ανατολικό Χάρλεμ δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Ανδρέα Παναγόπουλου.

Οι πληροφορίες που δόθηκαν μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) από φιλικό του περιβάλλον ότι ο 42χρονος αγνοούμενος είχε εντοπιστεί σε νοσοκομείο της πόλης δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ενισχύονται οι φόβοι της οικογένειάς του για τα χειρότερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η σύζυγός του Lisbeth Perez είχε πράγματι μεταβεί σε νοσοκομείο όταν πληροφορήθηκε ότι ο Παναγόπουλος νοσηλευόταν εκεί, αλλά έπειτα από αρκετή ώρα την ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει τραυματίας με το συγκεκριμένο όνομα.

Ο Ανδρέας Παναγόπουλος διέμενε στον 2ο όροφο του κτιρίου που κατέρρευσε. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές αναζητούνται τουλάχιστον εννέα άτομα που ακόμη δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από την ώρα της έκρηξης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης φέρεται να νοσηλεύεται ένας Έλληνας, ο οποίος θεωρείτο ως αγνοούμενος από τη χθεσινή έκρηξη στο ανατολικό Χάρλεμ του Μανχάταν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για τον 42χρονο ομογενή Ανδρέα Παναγόπουλο, ο οποίος αναζητείτο από την οικογένειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας διέμενε στο δεύτερο όροφο του ενός από τα δύο κτήρια που κατέρρευσαν και είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τη σύζυγό του Lisbeth Perez, 45 λεπτά πριν από την έκρηξη.

Αδιασταύρωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρχουν άλλα δυο ελληνικά ονόματα στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Ο νεότερος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς, 74 τραυματίες και εννέα αγνοούμενους, ενώ μερικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αναζητούνται 12 άτομα.

Original article: ΚΤΙΡΙΟ ΤΑΦΟΣ και για τον Έλληνα ομογενή – Στους 7 ο αριθμός των νεκρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα