Κ.Σημίτης: Εκλογές! – Δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση – Με εξεταστικές δεν τερματίζεται η διαφθορά

«Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν γίνεται με εξεταστικές, όποιος καλλιεργεί εχθρότητα παράγει εχθρότητα» διεμήνυσε στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, 13 χρόνια μετά την αποχώρησή του από την εξουσία.

«Πιστεύω ότι λύση είναι η προσφυγή στις εκλογές, το κυβερνών κόμμα έχει χάσει την αποδοχή του κοινού»

επισήμανε ο Κώστας Σημίτης και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ο πρώην Πρωθυπουργός εξέφρασε την απορία του για τις επιλογές που έκανε η κυβέρνηση στο αναπτυξιακό συμβούλιο. “Η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ένα αναπτυξιακό συμβούλιο. Έκανε ένα μεγαλόπρεπο νόμο αλλά δεν το συγκρότησε. Και συγκρότησε μονάχα μια επιτροπή ανάπτυξης στο αναπτυξιακό συμβούλιο της οποίας ποιος είναι πρόεδρος; Πρόεδρος είναι ένας αμερικάνος καθηγητής ο οποίος θέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Είναι δυνατόν να είναι αυτός πρόεδρος της αναπτυξιακής επιτροπής. Και αυτή η αναπτυξιακή επιτροπή που θα δείξει πώς θα γίνει η ανάπτυξη θα συνεδριάζει κάθε τρίμηνο, αφού έρθουν οι διάφοροι απέξω. Γίνεται έτσι η δουλειά;”

Ο κ. Σημίτης τάχθηκε υπέρ της νέας ενιαίας κεντροαριστεράς. Ολόκληρη η συνέντευξη στην εκπομπή «Ιστορίες» θα μεταδοθεί στις 12 τα μεσάνυχτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα