Κ.Ροδόπουλος – Όμιλος ΑΚΜΗ: Αυτά είναι τα επόμενα βήματα στην ιδιωτική εκπαίδευση

10:13 6/9/2014 - Πηγή: BankWars

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΚΜΗ κου ΚΩΝ/ΝΟΥ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ με αφορμή την πρόσφατη αναγνώριση της ισοδυναμίας των πτυχίων του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ με τα πτυχία των Δημόσιων ΑΕΙ.

- Πρόσφατα ανακοινώσατε ότι τα πτυχία των αποφοίτων του Μητροπολιτικού Κολλεγιου σε συγκεκριμένους κλάδους είναι ισοδύναμα με τα πτυχία ΑΕΙ. Τι σημαίνει

αυτή η αναγνώριση ;

Ναι είναι επιτέλους γεγονός, απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πήραν επαγγελματική ισοδυναμία με αποφοίτους των αντίστοιχων ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΕΙ! Ακολουθώντας την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, οι απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποκτούν αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας των πτυχίων τους με τους αντίστοιχους τίτλους σπουδών των Δημοσίων Ελληνικών ΑΕΙ.

Οι αποφάσεις αναγνώρισης έχουν εκδοθεί από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας και αφορούν προγράμματα σπουδών πολλών γνωστικών αντικειμένων που προσφέρονται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Μεταξύ άλλων αναγνωρίστηκε η επαγγελματική ισοδυναμία στους κλάδους σπουδών Οικονομίας-Διοίκησης, Ειδικής Αγωγής, Λογοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας, ενώ αναμένονται σχετικές αποφάσεις και για άλλους κλάδους σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη χώρα μας με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Κολλεγίων, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ε.Ε. οδηγεί πλέον στον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, γεγονός το οποίο θα έχει θετικά αποτελέσματα για τους αποδέκτες των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, τους φοιτητές μας, και για το κοινωνικό σύνολο. Είμαστε βέβαιοι ότι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο θα αποτελέσει αρωγό και ισχυρό θεμέλιο στη μεγάλη αυτή προσπάθεια ..

Κύριε Ροδόπουλε, πως βλέπετε τον ρόλο της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε αυτήν την περίοδο της κρίσης και της υψηλής ανεργίας κυρίως στους νέους;

Ο ρόλος των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό περιβάλλον είναι πολύ σημαντικός όπως και η ευθύνη που έχουμε όλοι εμείς στον Ομιλο ΑΚΜΗ εκπροσωπώντας τον μεγαλύτερο ιδιωτικό εκπαιδευτικό φορέα στην Ελλαδα. Έχω πει πολλάκις ότι ο ρόλος της ιδιωτικής εκπαίδευσης ήταν, είναι και θα είναι συμπληρωματικός της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ιδιωτική πρωτοβουλία και κράτος συμπορεύονται με στόχο την αναβάθμιση της προσφερόμενης εκπαίδευσης και παιδείας στον τόπο. Στον Όμιλο ΑΚΜΗ, δεν σταματάμε πότε να εξελισσόμαστε και να επενδύουμε. Η ικανότητά μας να πρωτοπορούμε στη δημιουργία νέων ειδικοτήτων με υψηλή απορρόφηση από την αγορά εργασίας οφείλεται στη διαρκή έρευνα αγοράς η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε πάντα πολλά βήματα μπροστά ως αποτέλεσμα της διαρκούς μας επαφής με τον επιχειρηματικό κόσμο μέσω της ισχυρής διασύνδεσής μας με την αγορά εργασίας και την επαφή μας με τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και διεθνώς. Παρέχουμε υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικες υπηρεσιες σε αναπτυσσόμενους τομείς με μεγάλη ζήτηση στην αγορά, δημιουργώντας επαγγελματίες και ηγέτες με άμεση απορρόφηση στην αγορά εργασιας τόσο στην Ελλαδα όσο και στο εξωτερικό.

Ποιά είνα τα στοιχεία που διαφοροποιούν τον ΟΜΙΛΟ ΑΚΜΗ σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Ο Ομίλος ΑΚΜΗ είναι ο εγκυρότερος και μεγαλύτερος εκπαιδευτικός όμιλος στην Ελλάδα, με περισσότερους από 10.000 σπουδαστές πανελλαδικά σε επίπεδο επαγγελματικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Μέσα στην πορεία τον 40 χρόνων που έχει διανύσει, έχει καταφέρει να διακριθεί σε πολλούς τομείς της εκπαίδευσης: στην ποιότητα των σπουδών που προσφέρει, στην εισαγωγή περιζήτητων επαγγελμάτων από την αγορά εργασίας, σε διακρίσεις των σπουδαστών του στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, σε επενδυτικό έργο και υποδομές πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα, σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης και ευαισθητοποίησης.

Προσφέρουμε ένα ανώτερο επίπεδο σπουδών, επιλέγουμε έγκριτους ακαδημαϊκούς επιστήμονες και τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες της αγοράς για να μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους σπουδαστές μας. Επενδύουμε συνεχώς σε υποδομή και εξοπλισμό για να είμαστε “online” με τις αλματώδεις τεχνολογικές εξελίξεις. Δημιουργούμε ένα μοναδικό “κράμα” ακαδημαϊκής γνώσης, σύγχρονης τεχνολογίας και επαγγελματικής πρακτικής. Αναβαθμίζουμε συνεχώς την προσφερόμενη εκπαίδευση – κατάρτιση, παρακολουθώντας στενά την αγορά εργασίας και τις απαιτήσεις της. Συνεργαζόμαστε με εταιρίες-ηγέτες και κορυφαίους οργανισμούς, ώστε οι σπουδαστές μας να γνωρίσουν το αυριανό επαγγελματικό τους περιβάλλον. Με λίγα λόγια υποστηρίζουμε τις πιο υψηλές επαγγελματικές φιλοδοξίες των σπουδαστών μας. Και όλα αυτά με ίδια κεφάλαια, σε μία εποχή κρίσης και συρρίκνωσης, αυτό είναι το πιο σημαντικό..

- Έχετε υλοποιή σει σειρά σημαντικών επενδύσεων με πιο πρόσφατη την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Ποιο είναι το όραμα σας για χώρο της εκπαίδευσης

Το Κολλέγιο μας προσφέρει εδώ και τριάντα χρόνια σε ένα μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων μια αξιόπιστη και ποιοτική πηγή σύγχρονης γνώσης, μια επιλογή σπουδών Πανεπιστημιακού επιπέδου, σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών, το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από γνωστά και καταξιωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Η παρουσία υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκού προσωπικού με επιστημονική μόρφωση και διδακτική πείρα και η συνεργασία του Κολλεγίου μας με διακεκριμένα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, εγγυώνται την πραγμάτωση του οράματος που θέσαμε εδώ και χρόνια από το ξεκίνημα του ιδρύματος.

Η εκπαίδευση των φοιτητών μας πραγματοποιείται σε υπερσύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένα εργαστήρια, σε πλήρως οργανωμένα campus σε Αθήνα, Πειραια και Θεσσαλονίκη ενω τα προγράμματα σπουδών ακολουθούν γνήσιες πανεπιστημιακές παραδόσεις.

Οι θεωρητικές γνώσεις που προσφέρονται σε κάθε γνωστικό πεδίο αποτελούν το εφαλτήριο για τη συνέχιση της ακαδημαϊκής και επιστημονικής πορείας των αποφοίτων μας ή για την επιτυχή ένταξή τους στην όλο και πιο απαιτητική εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα προγράμματα γίνονται στα Ελληνικά, ενώ τα πτυχία σπουδών παρέχονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΞΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα