Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Ο Στουρνάρας είναι μαχητής – Πάρτε κεφάλια για τη διαφθορά – Παρέμβαση για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

15:26 1/1/2014 - Πηγή: BankWars

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μέσω σύντομης συνομιλίας που είχε με τους δημοσιογράφους μετά τις ευχές που δέχθηκε από την πολιτική ηγεσία για το νέο έτος στο Προεδρικό Μέγαρο, έστειλε τρία μηνύματα:

1. Για τα φαινόμενα της διαφθοράς πρέπει να παρθούν κεφάλια. «Τα φαινόμενα διαφθοράς πρέπει να χτυπηθούν, δηλαδή να παίρνεις κεφάλια. Γι΄αυτό συγχάρηκα και τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τους ανώτατους δικαστικούς».

2. Η οικονομία θα πάει καλύτερα το 2014 και ο Γ.Στουρνάρας

είναι μαχητής. «Ο κ. Στουρνάρας είχει μία αισιοδοξία μαχητική. Κάθε μαχόμενος είναι αισιόδοξος ότι το αύριο θα είναι το καλύτερο. Σε αυτούς συγκαταλέγομαι και εγώ. Πιστεύω ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας, για να μην απογοητευόμαστε»

3. Η υπόθεση του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου έχει και δεύτερη φάση δικαστική. Ο Πρόεδρος, παρά το συγχαρητήρια που έδωσε στον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και την ανώτατη δικαστική εξουσία για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις διαφθοράς, άσκησε σφοδρή κρτική για το πως χειρίστηκε η Δικαιοσύνη το θέμα του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου: «Για μένα ήταν αποκρουστικό ότι αθώωσαν όλους αυτούς για το Χρηματιστήριο» είπε συγκεκριμένα και εκτίμησε πως θα υπάρξει και «δεύτερη φάση» στην υπόθεση: «Βέβαια ήταν απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά νομίζω ότι σε δεύτερη φάση…»

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις διαφθοράς, με τις μίζες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο κ. Παπούλιας είπε ότι η υπόθεση αυτή έχει βάθος και ότι πρέπει ή νομθετικά ή κάπως αλιώς να ρυθμιστεί. Δεν μπορεί, είπε, να έχουν αυτοί τη δυνατότητα να κάνουν αυτά που κάνουν. Αλλά από την άλλη πλευρά «όταν σκέφτομαι και στην Ευρώπη παλαιότερα τι είχε συμβεί, πάει να πει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το μέλι στην αγκαλιά τους και βάζουν όχι το δάχτυλο, αλλά όλο το χέρι, μέχρι τον πάτο του μελιού»Ο Πρόεδρος κανε αναφορά και στην τρομοκρατία με αφορμή την επίθεση εναντίον της οικίας του Γερμανού προεσβευτή στην Αθήνα, λέγοντας «σκέφτομαι καμιά φορά ότι αυτοί που τα κάνουν δεν σκέφτονται την Ελλάδα, δεν σκέφτονται την πατρίδα μας»

Original article: Κ.ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Ο Στουρνάρας είναι μαχητής – Πάρτε κεφάλια για τη διαφθορά – Παρέμβαση για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα