Κουνάνε το δάχτυλο και στους Γάλλους για το έλλειμμα οι Γερμανοί

Όλα τα κράτη της ΕΕ, μικρά και μεγάλα, έχουν συμφωνήσει στους ίδιους στόχους, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, απαντώντας σε ερώτηση για την προσπάθεια της Γαλλίας να μειώσει το έλλειμμα στο 3%.

“Πιστεύω ότι ισχύει πως όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να κάνουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τα διαρθρωτικά προγράμματα και αυτό είναι αλήθεια τόσο για τα μικρά όσο και για τα μεγάλα κράτη” ανέφερε ο Martin Kotthaus.

Ολάντ: Χαμηλότερες δαπάνες το 2014

Ο Γάλλος πρόεδρος

Francois Hollande δήλωσε πως η κυβέρνηση του θα επιδιώξει να μειώσει σταδιακά το έλλειμμα της χώρας, με χαμηλότερες κυβερνητικές δαπάνες τον επόμενο χρόνο σε σχέση με το 2013.

«Διεκδικώ μια πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχίας, καθώς η λύση στην κρίση δεν είναι η λιτότητα αλλά η αξιοπιστία και η βιωσιμότητα», ανέφερε ο Hollande σε ομιλία του σε εκδήλωσε του ΟΟΣΑ στο Παρίσι. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στη Γαλλία και στην ευρωζώνη, ο Hollande δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα προτείνει επισήμως να καθυστερήσει την επίτευξη του στόχου για έλλειμμα χαμηλότερο του 3% (ως ποσοστό επί του ΑΕΠ), για το 2014 αντί του 2013.

Η Γαλλία έχει δει την δημοσιονομική πολιτική της να επηρεάζεται από την οικονομική ύφεση. Με τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη να κάνουν λόγο για 0,1% φέτος, τα έσοδα θα είναι χαμηλότερα από ό,τι ανέμενε προηγουμένως και οι δαπάνες μεγαλύτερες των εκτιμήσεων, που σημαίνει ότι το έλλειμμα της κυβέρνησης θα ανέρχεται στο 3,7% του ΑΕΠ φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα