Κοτζιάς: Καμία ανοχή στους ΑΝΕΛ που απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση – Ο Καμμένος μίλησε για Σόρος

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του OPEN και την Έλλη Στάη παραχώρησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», Νίκος Κοτζιάς.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει νέα συνεργασία με του Πάνο Καμμένο απάντησε ως εξής: «Για εμένα δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι μπορεί να ανατρέψουν την κυβέρνηση όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή».

Ερωτηθείς για το τι

ειπώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επανέλαβε ότι ο Πάνος Καμμένος είπε τρία πράγματα:

1. Οτι ο Σόρος έδωσε 50 εκατ. «για να αγοράσουμε ανθρώπους στα Σκόπια προκειμένου να κάνουμε τις πολιτικές μας δουλειές» είπε ο κ. Καμμένος. Οπως διευκρίνισε, στόχος ήταν να εκφοβίσει τον ίδιο, αλλά εγώ έχω περιουσία από την οικογένειά μου» αλλά και για να τρομάξουν ανθρώπους στην FYROM.

«Αυτά τα δημοσιεύματα έκαναν τους ανθρώπους σε Αλβανία και Σκόπια με φιλειρηνικές απόψεις να έχουν δεύτερες σκέψεις, τους λένε «α, εσείς τα πήρατε από τον Σόρος» είπε ο κ. Κοτζιάς. «Είμαι έξυπνος άνθρωπος κατά τον μέσο όρο. Αυτά όλα έχουν στόχευση συγκεκριμένη. Η στόχευση είναι να δυσκολευτεί πολιτική ειρήνευσης με τους γείτονές μας, υπάρχουν δυνάμεις που βγάζουν λεφτά από την αδράνεια» υποστήριξε. Κατά τον Νίκο Κοτζιά, επίσης «κάποιοι πολιτικοί δεν θέλουν να ξεπεράσουμε το εμπόλεμο με την Αλβανία».

2. Οτι κάποιοι μοίραζαν απόρρητα κονδύλια. «Εγώ έχω προτείνει να μεταφερθεί σε όλα τα υπουργεία το μοντέλο που καθιέρωσα στο ΥΠΕΞ» είπε ο τέως υπουργός και πρότεινε, ενόψει συνταγματικής αναθεώρησης να προβλεφθεί και έλεγχος των μυστικών υπηρεσιών

3. Για ανάθεση σε εταιρεία που εκδίδει βίζα. «Η προηγούμενη εταιρεία το πήρε με ανάθεση, εγώ το έκανα με διεθνή διαγωνισμό. Μια εταιρεία πήρε την πρώτη και μια άλλη την τρίτη. Αυτές οι υποθέσεις πήγαν στα δικαστήρια».

Επανέλαβε ότι δε θα δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, γιατί περιέχει «απόψεις, αναλύσεις και συστάσεις» προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημείωσε ότι σε βίβλιο του «το 2012 είχα πει ότι η κυβέρνηση που έρχεται δεν είναι κυβέρνηση Αριστεράς αλλά κυβέρνηση σωτηρίας οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην συγκυβερνήσουμε με τη λαική δεξιά. Τώρα τελείωσαν τα μνημόνια οπότε μπορούμε να συνεργαστούμε με άλλες, σοσιαλιστικές δυνάμεις».

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του πρώην ΥΠΕξ ότι είχε υποβάλλει και ον Σεπτέμβριο την παραίτηση του. Είχε υποβάλλει παραίτηση και στις 19 Σεπτεμβρίου όταν διαπίστωσε πως ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ είχε διαφορετική γραμμή από την κυβέρνηση «αλλά δεν επέμεινα μέχρι τέλους γιατί προέκυψε το δημοψήφισμα στα Σκόπια που δυσκόλευε και κάποιοι θα το συνέδεαν με το αποτέλεσμα».

Για την αιγιαλίτιδα ζώνη και τις δηλώσεις του από την Κρήτη ανέφερε ότι προτού κάνει την αναφορά ρώτησε τον πρωθυπουργό αν μπορεί να την ανακοινώσει και σύμφωνα με τον ίδιο ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε «ναι». «Ήταν εν γνώση του πρωθυπουργού έξι μήνες πριν» όπως είπε.

Για να δείτε το βίντεο, πατήστε εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα