Κωστής Χατζηδάκης: Αν πέσει η Δ.Ε.Η. θα πέσει και η εθνική οικονομία

Ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε σήμερα στην ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού της Δ.Ε.Η, λέγοντας ότι «Αν πέσει η Δ.Ε.Η. θα πέσουν οι τράπεζες, θα πέσει η εθνική οικονομία κι εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε τους βουλευτές να σκεφτούν

τι θα συμβεί εάν γίνει δεκτή η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλω όλοι να φανταστούμε εάν γυρίσουμε απόψε σπίτια μας και έχουμε κάνει δεκτή την ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχουμε ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο, ποια θα είναι η κατάσταση στην Δ.Ε.Η., ποια θα είναι η κατάσταση στην μετοχή της Δ.Ε.Η., ποια θα είναι η κατάσταση στις τράπεζες, ποια θα είναι η κατάσταση στην εθνική οικονομία, ποιο θα είναι το μέλλον του τόπου; Εμείς, λοιπόν, στηρίζουμε αυτό το νομοσχέδιο επειδή στηρίζουμε μια Ελλάδα ευρωπαϊκή, σύγχρονη που υπηρετεί όλες τις κοινωνικές τάξεις και στο κέντρο της προσοχής της έχει τους πιο αδύναμους και τους εργαζόμενους γιατί χωρίς υγιείς επιχειρήσεις δεν μπορεί να υπάρχουν θέσεις εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε το ίδιο σχέδιο για θυγατρική της ΔΕΗ και υπογράμμισε ότι «Έχω εδώ ένα έγγραφο το οποίο λέγεται “ΔΕΗ Ανανεώσιμες”. Είναι κανονισμός εργασίας. Σχέδιο μετά από το διοικητικό συμβούλιο της 24 Ιουλίου 2017 το οποίο εγκρίθηκε και είναι κανονισμός της επιχείρησης. Πηγαίνετε στο άρθρο 24 για την καταγγελία σύμβασης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε για τη “ΔΕΗ Ανανεώσιμες” αυτό που θεσπίζουμε σήμερα εμείς για όλη τη ΔΕΗ. Ντροπή, ντροπή, ντροπή».

Σε ότι έχει να κάνει με την άρση της μονιμότητας στην επιχείρηση ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι «Είμαστε υπερήφανοι για την κατάργηση της μονιμότητας στους νεοπροσλαμβανόμενους και είναι μαζί μας η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η ΔΕΗ δεν είναι ότι ήταν στη δεκαετία του 1970, που εγκρίθηκε ο κανονισμός του προσωπικού της ΔΕΗ ούτε καν στο 1980 ούτε καν στο 2000. Σήμερα η ΔΕΗ δεν είναι κρατικό μονοπώλιο είναι μια επιχείρηση ανοιχτή στον ανταγωνισμό κι εσείς μπορεί να μη στεναχωριέστε για το ότι τη Δ.Ε.Η. την παραλάβατε με μερίδιο 96% και την παραδώσατε με μερίδιο 74% χάνοντας 640.000 πελάτες με σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Εμείς σεβόμενοι την κοινοτική νομοθεσία και όλες τις προβλέψεις της ευρωπαϊκής ένωσης θέλουμε να δούμε πως θα εκσυγχρονιστεί η Δ.Ε.Η. και όλο το τοπίο της ηλεκτρικής ενέργειας στην χώρα. Προσπαθούμε να χτίσουμε την ΔΕΗ όρθια στα πόδια της για να μειώσει το κόστος της και να σταθεί στον ανταγωνισμό. Εμείς θέλουμε ο εκάστοτε υπουργός ενέργειας να μην είναι στη δυσάρεστη θέση να έρχεται κάθε τρεις και λίγο και να λέει στους Έλληνες πολίτες παρακαλώ επειδή η ΔΕΗ έχει υψηλό κόστος και αναχρονιστικό καθεστώς εργασιακών σχέσεων ελάτε Έλληνες φορολογούμενοι και βάλτε το χέρι στην τσέπη. Αν εσείς το ανέχεστε εμείς δεν το θέλουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα