Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου – Αναχωρούν κατά χιλιάδες οι Αθηναίοι

Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου με τους τελευταίους εκδρομείς να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα καθώς αυτές τις ημέρες παρατηρείται μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών. Η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά είναι ασφυκτική, ενώ αναμένεται να εξυπηρετήσει μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής 100.000 ταξιδιώτες. Αντίστοιχη είναι η εικόνα στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας, τα αεροδρόμια αλλά και τους υπεραστικούς σταθμούς των ΚΤΕΛ.

Τόσο

στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στο λιμάνι της Ραφήνας έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Η κίνηση στο Πειραιά υπολογίζεται ότι είναι ενισχυμένη κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ η διαθεσιμότητα των εισιτηρίων ήταν μέχρι χθες πολύ περιορισμένη ιδιαίτερα για τα νησιά των Κυκλάδων αλλά και για το υπόλοιπο Αιγαίο.

Αυξημένηείναι και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου από χθες έως και την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί 3.625 πτήσεις (αφίξεις και αναχωρήσεις). Οι περισσότερες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (624), ενώ 607 είναι προγραμματισμένες για σήμερα, 610 για αύριο, 608 για τη Δευτέρα, 594 για τον Δεκαπενταύγουστο και 582 για την Τετάρτη.

Τέλος, εκτακτα δρομολόγια πραγματοποιούν και οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΛ προκειμένου να ανταποκριθούν στην ενισχυμένη ζήτηση. Μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα (14/8) έχουν προγραμματιστεί 170 έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση περισσότερων των 45.000 επιβατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα