Κορωνοϊός Τετάρτη 11 Μαρτίου: Η Κίνα “νικά” – Παγκόσμια 119.132 κρούσματα, 4.284 νεκροί

Συνολικά σε παγκόσμιο επίπεδο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιού ανέρχονται σε 119.132,  οι νεκροί σε 4.284 ενώ συνολικά 65.765 άνθρωποι που νόσησαν, θεραπεύτηκαν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. (Από τους παραπάνω νεκρούς και τα κρούσματα, 3.158 και 80.778 αντίστοιχα, προέρχονται από την Κίνα).

ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΙΟ Η ΚΙΝΑ;

“Το Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας είναι έτοιμο να ανακοινώσει σύντομα τη νίκη του κατά του ιού» ανέφερε ο Zhang Ming, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Renmin στο Πεκίνο, μετά και

την επίσκεψη χθες, του Προέδρου της χώρας Xi Jinping για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της επιδημίας στην πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεκδηλώθηκε ο κορωνοϊός  στέλνοντας έτσι το μήνυμα πως το Πεκίνο πιστεύει πως τα προληπτικά μέτρα απέδωσαν και ότι η επιδημία βρίσκεται σε ύφεση.

Υπηρεσίες και εταιρείες που παράγουν αγαθά ή προσφέρουν υπηρεσίες που θεωρείται πως απαιτούνται για την καθημερινή ζωή ή για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα επαναλειτουργήσουν άμεσα, ενώ οι υπόλοιπες θα λαμβάνουν άδειες επαναλειτουργίας προοδευτικά, ανέφεραν οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Σύμφωνα με τις αρχές, θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν τομείς-κλειδιά όπως αυτός των συγκοινωνιών, της παραγωγής εξοπλισμού και αναλωσίμων υγείας και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Θα δοθούν επίσης άδειες επαναλειτουργίας σε επιχειρήσεις που επηρεάζουν εθνικές ή διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού.

Στην Κίνα, οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν μόλις 24 νέα κρούσματα και όλα στην επαρχία Χουμπέι.

Στη Νότια Κορέα, φαίνεται να υπάρχει μια σχετική ύφεση στην εξάπλωση της νόσου.

Η ανησυχία έχει μεταφερθεί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, όπου καταγράφονται διαρκώς νέα κρούσματα και αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων.

Η Ιταλία είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα και τους περισσότερους θανάτους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυξημένα όμως είναι τα κρούσματα και σε Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιράν.

Στις ΗΠΑ  μετρούν περισσότερα από 1.000 κρούσματα και 28 θανάτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα