Κορονοιός: Τα τελευταία νέα από Γαλλία, Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Ν.Υόρκη

Η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής 19.323 θανάτους στη Γαλλία, από τις αρχές Μαρτίου, ήτοι επιπλέον 642 σε διάστημα 24 ωρών, όμως ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται και βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να υποχωρεί, επισήμανε σήμερα η γενική διεύθυνση Υγείας.

Συνολικά, 11.842 θάνατοι έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία (+364) και 7.481 (+278) σε οίκους ευγηρίας και άλλες υποδομές φροντίδας, διευκρινίζεται σε ένα

δελτίο τύπου.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με τη νόσο Covid-19 ανήλθε σήμερα σε 30.639, καταγράφοντας πτώση 551 ασθενών. Μεταξύ αυτών, 5.833 ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός μειωμένος κατά 194 σε σύγκριση με χθες. Πρόκειται για τη 10η ημέρα που καταγράφεται πτώση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών και την τέταρτη ημέρα που καταγράφεται πτώση στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες από τον νέο κορονοϊό χώρες παγκοσμίως, θα παρατείνει την καραντίνα του πληθυσμού της για δύο ακόμη εβδομάδες, έως και τις 9 Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ

Ο Σάντσεθ επισήμανε, εντούτοις, ότι τα αυστηρά μέτρα απομόνωσης θα χαλαρώσουν για τα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να βγαίνουν με «περιορισμένο» τρόπο και «υπό όρους προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση» της νόσου Covid-19 από τις 27 Απριλίου κι ενώ δεν είχαν το δικαίωμα αυτό από την έναρξη της καθολικής καραντίνας την 14η Μαρτίου.

Όπως εξήγησε ο Ισπανός πρωθυπουργός, θα ζητήσει από το κοινοβούλιο της χώρας να δώσει το πράσινο φως για την τρίτη κατά σειρά δεκαπενθήμερη παράταση των μέτρων καραντίνας, που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Η Ισπανία επέτρεψε αυτήν την εβδομάδα την επαναλειτουργία ορισμένων τομέων της οικονομίας, όπως της βιομηχανίας. Όμως, οι περισσότεροι πολίτες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και βγαίνουν μονάχα για ανάγκες όπως το να αγοράσουν τρόφιμα.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Τουρκία αυξήθηκαν σε 82.329, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, με τη χώρα να ξεπερνά το γειτονικό Ιράν.

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 3.783 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο απολογισμός της Τουρκίας να απέχει λίγες εκατοντάδες από εκείνον της Κίνας, όπου εμφανίστηκε ο νέος κορονοϊός.

Ο Κότζα έκανε γνωστό ότι 121 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται πλέον σε 1.890.

Συνολικά, 10.453 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19, ενώ ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έχουν διεξαχθεί τις τελευταίες 24 ώρες ανέρχεται σε 40.520.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι παρατείνει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις μεταξύ 31 πόλεων για άλλες 15 ημέρες, αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα.

ΙΤΑΛΙΑ

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 175.925. Οι νεκροί έφτασαν τους 23.227 Παράλληλα, 44.927 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 172.434 και είχαν χάσει την ζωή τους 22.745 άνθρωποι ενώ 42.727 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 482 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.491 νέα κρούσματα. 2.200 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

2.733 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 25.007 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 80.031 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 65.381 και οι νεκροί 12.050. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 22.184, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.965. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 15.692, με 1.059 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού δεν παρουσιάζει ουσιαστική μεταβολή (μόνο 2 λιγότερα κρούσματα) ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 93 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη πέμπτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία . Οι θεραπευμένοι είναι 363 λιγότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο. Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η μεγάλη πρόκληση, τώρα, είναι να μπορέσει να ελεγχθεί επαρκώς η κατάσταση των ασθενών σε κατ΄οίκον περιορισμό, για να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν θεραπευθεί, και μόνον στην συνέχεια να ξαναρχίσουν να έχουν επαφές με μέλη της οικογένείας τους.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα ότι η πτώση στον αριθμό των εισαγωγών και άλλες μετρήσεις που βελτιώνονται καταδεικνύουν πως η πολιτεία ενδέχεται να έχει περάσει την κορύφωση της κρίσης του νέου κορονοϊού και βρίσκεται πλέον στον δρόμο της σταθεροποίησης.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία του Κουόμο, κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης τύπου του, διατυπώθηκε καθώς ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών στην πολιτεία μειώθηκε σε 540 από 630 μία ημέρα πριν, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται ανέρχεται σε 16.967, μια μείωση άνω των 1.300 τις τελευταίες τρεις ημέρες. Οι διασωληνώσεις και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ έχουν επίσης καθοδική τάση.

«Εάν κοιτάξετε τις τελευταίες τρεις ημέρες, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι περάσαμε το σημείο της σταθεροποίησης της κατάστασης και αρχίζουμε την κάθοδο, που θα μπορούσε να σημαίνει πολύ καλά νέα» επισήμανε ο Κουόμο.

Ο Άντριου Κουόμο ανέφερε ότι καταγράφηκαν περί τις 2000 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, έναν αριθμό που χαρακτήρισε «εξαιρετικά μεγάλο», παρά το γεγονός ότι οι 540 θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών είναι οι λιγότεροι από την 1η Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα