Κορωνοϊός: Στα 10 τα νέα κρούσματα, 2770 στο σύνολο – 1 νέος θάνατος

Στα 10 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 2770.

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως κατέληξε ακόμη ένας ασθενής από επιπλοκές της νόσου, με το σύνολό τους να φτάνει στους 156 από την έναρξη της πανδημίας. Τελευταίο θύμα του κορωνοϊού ένας 62χρονος που νοσηλεύονταν στον Ευαγγελισμό και κατά

πληροφορίες έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Επιπρόσθετα 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας με διάμεση ηλικία τα 71 έτη. Συνολικά 90 ασθενείς εξήλθαν από ΜΕΘ.

Ο λοιμωξιολόγος επιπρόσθετα επεσήμανε πως «αν δεν υπάρχει φάρμακο και εμβόλιο είναι δύσκολο να εξαφανίσουμε τον ιό, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ακόμη και μετά την ανακάλυψη ενός επιτυχημένου εμβολίου». Ο ίδιος, στρέφοντας το βλέμμα στην προειδοποίηση του ΠΟΥ, εκτίμησε πως ενδεχομένως ο κορωνοϊός να γίνει και ενδημικός.

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τη δυνατότητα να γίνει ένας ενδημικός ιός, θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας δηλαδή όπως το κοινό κρυολόγημα», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα