Κορωνοϊός: Ερχονται νέα περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές

Την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, με στόχο την ανάσχεση του νέου κύματος της πανδημίας.

«Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, από το βήμα της Βουλής.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα εισηγηθεί τα μέτρα και η κυβέρνηση

θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία, έσπευσε να προσθέσει.

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», επανέλαβε, στο ίδιο πλαίσιο.

Όπως εξήγησε, άλλωστε, «υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο».

Ταυτόχρονα, ο κ. Πλεύρης διεμήνυσε ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι, όσοι έγιναν όλο τον χρόνο που πέρασε, οπότε δεν θα πρέπει να διανοηθεί κανένας σε όποια χώρο και αν εργάζεται, ότι δεν θα εργάζονται μέσα μόνο άτομα εμβολιασμένα».

Όσον αφορά την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, υπενθύμισε ότι πλήρως εμβολιασμένο είναι το 66% του γενικού πληθυσμού και το 75% του ενήλικου πληθυσμού.

Εν όψει των εορτών, τέλος, ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους πολίτες να κάνουν «self test», ώστε να υπάρξει η ιχνηλάτηση σε πραγματικό χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα έχει ανοίξει το σύστημα δωρεάν διάθεσης self tests, δύο ανά πολίτη άνω των 5 ετών, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολιασμένων.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα