Κορωνοϊός: 77 νέα κρούσματα, 1832 στο σύνολο-90 σε κρίσιμη κατάσταση-81 οι νεκροί

18:09 7/4/2020 - Πηγή: BankWars

Συνολικά 77 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 1832.

Επιπρόσθετα, ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο καταγεγραμμένους θανάτους από επιπλοκές της νόσου, με τα θύματα συνολικά να ανέρχονται σε 81.

Παράλληλα, 90 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Εξ αυτών οι 19 είναι γυναίκες. Το 72%

πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα, ενώ δέκα άτομα εξήλθαν από ΜΕΘ.

Όπως είπε, 501 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ άλλα 679 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσματα κορωνοϊού.

Αισιόδοξα τα νέα έρευνα για τον κορωνοϊό σε εγκύους

Συνεχίζοντας την ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μια αισιόδοξη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εγκύους που διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό. Όπως είπε, η μελέτη σε 43 έγκυες στη Νέα Υόρκη, έδειξε πως το 86% παρουσίασαν την πολύ ήπια μορφή της ασθένειας Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός. Επιπλέον, κανένα από τα μωρά δεν βρέθηκε μολυσμένο από τον ιό.

Ο κ. Τσιόδρας πηρε και θέση στις συζητήσεις για πιθανή άρση των περιοριστικών μέτρων εάν συνεχιστεί η χαμηλή διασπορά του κορωνοϊού.

«Eίναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ», ανέφερε χαρακτηριστικά, και έφερε το παράδειγμα της Ουχάν, όπου η καραντίνα ήρθη έπειτα από τρεις μήνες. «Σαν μακρύς δρόμος με πολλές στροφές», θέλει προσοχή. Να μην ανατραπούμε στην πορεία και να μην εφησυχάσουμε με την καλή εικόνα που βλέπουμε στη χώρα μας», επεσήμανε.

«Μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν απολύτως τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Μετά και ανάλογα με την πορεία της διασποράς του ιού, θα αρχίσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των περιορισμών, πάντα με τις συστάσεις των επιστημόνων», είπε από την πλευρά του ο Ν. Χαρδαλιάς και συνέχισε: «Χρειάζεται υπομονή και επιμονή στον κόσμο. Δεν θα ξυπνήσουμε και θα είναι όλα όπως πριν. Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Διάφορες δικαιολογίες για μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα είναι εντελώς ανεύθυνη και αντικοινωνική στάση».

Keywords
Τυχαία Θέματα